Bugár: a legnagyobb problémát az MKP választói jelentik

ma7 2019. január 10., 10:49

Az MKP-val való együttműködés kizárt, bár ők még mindig erre játszanak. A legnagyobb problémát az MKP választói jelentik, mivel beléjük sulykolták, hogy minket gyűlöljenek – jelentette ki Bugár Béla.

Fotó: TASR

A Most-Híd elnöke január 7-én tartott újévi sajtóértekezletet, ahol arról is beszélt, hogy az „utcai tüntetések nélkül pártja semmit nem ért volna el, de a tüntetők sem érték volna el céljaikat a Most-Híd nélkül.” 

Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban több meghatározó alakja is elhagyta pártját, különösen Lucia Žitňanská távozása érintette érzékenyen a Most-Hidat. A politológusok szerint a korábbi igazságügyi miniszter távozásával a szavazóbázis jelentős része is elhagyta a pártot. Bugár Béla ennek ellenére bizakodó.

„A jóslatok szerint Žitňanská távozása katasztrofális következményekkel járt volna a pártra nézve, de ez nem következett be. Valóban ő és az alkotmánybíró-jelölt Peter Kresák volt képes arra, hogy leginkább megszólítsa az ún. kávéházi értelmiséget, vagyis azt a réteget, amely másképp néz a politikára, mint a vidéken élő emberek” – vélekedett Bugár, aki szerint pártjában még így is vannak olyan személyiségek, akik képesek megszólítani a nagyváros értelmiséget – példaként Katarína Cséfalvayovát említette. 

Bugár kényes kérdésnek nevezte pártja viszonyát az Magyar Közösség Pártjához. Szerinte az „együttműködés az MKP-val kizárt, bár ők még mindig erre játszanak.

A legnagyobb problémát az MKP választói jelentik, mivel beléjük sulykolták, hogy minket gyűlöljenek.

(…) Mindaddig, amíg az MKP választói ránk árulókként tekintenek, hogyan is tudnánk együttműködni?” – fogalmazott a pártelnök.

1 HOZZÁSZÓLÁS