2018. augusztus 3., 12:22

Saková személyesen konzultál német partnereikkel az emberrablási ügyről

Denisa Saková belügyminiszter, Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány és a Főügyészség képviselője személyesen konzultálják meg német partnereikkel a vietnámi vállalkozó elrablása ügyében felmerült információkat.

Trinh Xuan Thanh
Fotó: TASR

A miniszterelnök leszögezte, hogy a kormánya ebben az ügyben maximálisan együttműködik az illetékes szervekkel. Egyben hangsúlyozta: tisztázni kell a nyitott kérdéseket az ügyben. „Ez az egyetlen út, hogy megakadályozzuk az ország jó hírnevének károsítását” – tette hozzá a kormányfő.

A belügyminiszternek a védelmi bizottság rendkívüli ülésén is számot kell adnia az ügyről. Az ülést Anton Hrnko, a bizottság elnöke csütörtökre, augusztus 9-re hívta össze.

A Denník N napilap tegnap tette közzé a vállalkozó elrablásának leírását, amely a lap állítása szerint a szlovák rendőrség segítségével és egy szlovák kormánygép felhasználásával történt. A belügyminisztérium a cikket teljes képtelenségnek, a szerző sci-fijének minősítette, amely kitalációkkal és hazugságokkal van tele.

A tárca állásfoglalása szerint a szlovákiai hatóságok szándékosan semmilyen módon nem vettek részt a vietnámi állampolgár külföldre hurcolásában.

A Főügyészség bejelentette, hogy pénteken sort kerítenek a Denník N szerkesztőjének kihallgatására, akitől további részleteket fognak kérni a közzétett információkkal összefüggésben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.