2021. június 25., 10:12
Frissítve: 22:56

Fenyegetés volt, bomba nem - újra nyitva a parlament

Néhány perccel ezelőtt a rendőrség lezárta a szlovák parlament épületét, az első hírek szerint bombafenyegetés miatt. 

Fotó: TASR
Nem sokkal 12 óra után befejeződött a törvényhozás épületének átkutatása. A hírek szerint nem találtlak bombát, a parlament ülése folytatódik.

Habár éppen ma parlamenti ülés lenne, az épületet teljesen lezárták, ugyanakkor egészen meghökkentő módon, de az éppen folyamatban lévő ülést nem rekesztették be. A képviselők továbbra is bent vannak az épületben, sőt, 

a TASR úgy tudja, nem is engedik őket ki.

A hírügynökség szerint bombafenyegetés érkezett a rendőrséghez, a szakemberek jelenleg is vizsgálják a törvényhozás épületének nyilvános tereit. Boris Kollár házelnök szóvivője, Michaela Jurcová kihangsúlyozta, az eseményekről folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt.

A TASR szerint Juraj Blanár (SMER-SD), az ülést vezető alelnök már tájékoztatta a képviselőket a helyzetről. A telefonhívás 9:35-kör futott be a pozsonyi rendőrkapitányságra, a nyilvános terek átvizsgálását a kiérkezés után azonnal megkezdték a szakemberek, de az épület kiürítése továbbra sincs napirenden. A parlamenti ülés jelenleg is tart.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.