Új szakok és meghosszabbított jelentkezési határidő a Selye János Egyetemen

Nagy Miskó Ildikó 2018. június 19., 10:54

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara  az új akadémiai évben Vidékfejlesztés, valamint Kereskedelem és marketing szakot indít a gödöllői Szent István Egyetemmel, illetve a budapesti Corvinus Egyetemmel karöltve  . Az egyetlen felvidéki magyar egyetem azonban nem csak e két új szakra, hanem mindhárom karának alapképzéseire meghosszabbította június 30-ig a jelentkezési határidőt.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
Két egyetem oklevele szerezhető meg a Gazdaságtudományi Karon

„A Gazdaságtudományi Karon (GTK) az aktuális akadémiai évben az Alkalmazott informatika szak nappali, valamint a Vállalati gazdaságtan és menedzsment szak nappali és levelező tagozatán lehet baccalaureusi (Bc.) szintű tanulmányokat folytatni. E kar alapképzéseinek sorát a 2018/19-es akadémiai évtől nappali tagozaton végezhető két új szak gyarapítja: a Vidékfejlesztés, valamint a Kereskedelem és marketing . Három és fél év után e szakokon is Bc-titulus szerezhető“ – tájékoztatta portálunkat Petheő Attila, a komáromi székhelyű Selye János Egyetem sajtóreferense. 

Olvasóinknak arról is beszámolt, hogy a Vidékfejlesztés elnevezésű, nemrég akkreditált alapszintű tanulmányi program keretében az egyetemi hallgatók ismereteket szereznek a vidékfejlesztés európai normáiról, az agrárgazdaságról, valamint a vidékfejlesztési programok tervezésről és megvalósításáról. „A Selye János Egyetem (SJE) célja, hogy a Vidékfejlesztés szakon a hazai agráriumnak képezzen olyan szakembereket, akik majd hozzájárulnak az ágazat fejlődéséhez. Az e szakon végző szakembereknek majd lehetőségük nyílik a termelésben és az agrárium háttérszakágaiban, így a logisztikában vagy az agrárturizmusban elhelyezkedni“ - magyarázta.

Majd hangsúlyozta: a Kereskedelem és marketing szak is hiánypótlónak nevezhető, hiszen e szakirányban Szlovákiában magyar nyelven csupán a Selye János Egyetemen szerezhető meg a szükséges képesítés. „A szintén újonnan akkreditált szak elvégzésének időtartama is három és fél év. Ez idő alatt a hallgatók hazai és magyarországi szakemberektől szerezhetnek nemzetközi viszonylatban elismert tudást. A komáromi egyetem e tanulmányi programmal hozzájárul a szlovák és a magyar nyelv mellett legalább egy idegen nyelvet bíró, hazai közgazdász-utánpótlás kineveléséhez“ – fejtette ki.

Csöppet sem mellékes tény, hogy az SJE és a Szent István Egyetem, illetve az SJE és a Corvinus Egyetem közti megállapodások révén, a közös képzéseket sikeresen elvégző hallgatók majd mindkét egyetem oklevelét megkapják.

A Tanárképző és a Református Teológiai Karra is június 30-ig lehet jelentkezni 

Június 30-ig, vagyis a meghosszabbított jelentkezési határidőig  a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara régi és új tanulmányi programjaira is lehet jelentkezni. Ugyanez a határidő érvényes a Tanárképző Kar négy és a Református Teológiai Kar egyik alapképzése esetében is – hívta fel a figyelmet Petheő Attila.

Hozzáfűzte: a Tanárképző Karon Bc-szinten a Tanárképzés (nappali), az Óvodai és elemi pedagógia (nappali), az Óvodai és elemi pedagógia (levelező), valamint a Pedagógia és köznevelés (nappali) képzésekre lehet még jövő szombatig jelentkezni.

A Református Teológiai Karon szintén június 30-ig a Missziológia, diakónia és szociális gondoskodás nappali alapképzésre, valamint doktori képzésre is benyújtható a jelentkezési ív. A komáromi egyetemi jelentkezéssel kapcsolatos további részletek a www.ujs.sk honlapon találhatók meg.

0 HOZZÁSZÓLÁS