2019. október 13., 17:26

Hogyan lehet keresztyén pedagógusként jól tanítani

A rimaszombati Csillagházban került sor a református pedagógusok országos találkozójára, ahol Dunaszerdahelytől Nagykaposig hét református intézmény mintegy 80 pedagógusa vett részt. Az idei, tizedik alkalommal megrendezett találkozó a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház mellett működő Közoktatási Tanács szervezésében valósult meg.

református pedagógustalálkozó
Médialapozó
Fotó: Majoros Jácint

„Az a cél, hogy pszichológiai, teológiai és pedagógiai témákban minden évben egyszer összejöjjünk, tehát ez már a tizedik alkalom, úgyhogy elmondhatom azt, hogy ez már egy kialakult közösség. Évről évre rendszeresen visszajáró emberek vannak a konferencián és mindig igyekszünk ebben a három témakörben színes programot hozni” – tudtuk meg Édes Enikő oktatási referenstől.

A pedagógusok teológiai előadásokon, irányított beszélgetéseken, valamint szakmai műhelyfoglalkozásokon vehettek részt a két napig tartó összejövetelen.

Fotó:  Majoros Jácint

Géresi Róbert püspökhelyettes szerint nagyon fontos a találkozás, mivel nagyok a távolságok a felvidéki református egyházban. Vajántól egészen a nyugati régióban lévő Alistálig több száz kilométer választja el ezeket az intézményeket egymástól. Legalább ennyire fontos azoknak a témáknak a megbeszélése, amelyeket a gyakorlati élet hoz elő. Nem utolsó sorban az összekapcsoló szálak megerősítését is szolgálja a rendezvény.

„Rám az bizatott, hogy koordináljak egy olyan csoportbeszélgetést, amelynek a célja, hogy a pedagógusok egymás között eljussanak valahonnan valahová. Ami azt jelenti, hogy a saját helyzetükre reflektáljanak, hogy hol is tartanak most, hová szeretnének eljutni és egyáltalán mit jelent hívő emberként, vagy keresztyén pedagógusként tanítani, együttműködni szülővel, együttműködni a gyülekezettel, tehát az egyházközséggel. Hogy mit jelent egyszerre egyházban is, nemzetben is gondolkodni és úgy jelen lenni a maguk közösségében” – nyilatkozta portálunknak Molnár Árpád, szepsi református lelkész.

Fotó:  Majoros Jácint

A találkozót a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Kulturális és Közművelődési Központja támogatta.

református pedagógustalálkozó
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.