magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2019. december 15., 12:43

Nem érzik magukat biztonságban a galántai Samsung dolgozói

A galántai Samsung elbocsátásra váró dolgozóit nem érte meglepetésként a hír, hogy az óriásvállalat tömeges felmondásokat tervez, aki teheti, viszont még folyamatosan képzi magát, hogy megfeleljen a cég követelményeinek. A gyártósorok emberi erőforrásait a robottechnológia váltotta fel az üzemben.

Fotó: zoznam.sk

Az alkalmazottak szerint a Samsung nem tagadja, hogy tömeges elbocsátásokra kerül majd sor a közeljövőben.

Biztosan megszűnik a K3-as csarnok, valamint más részlegek is. Az érintett munkásokat a cég a közelmúltban szóban értesítette a változásokról, és karrier-tanácsadást is felkínál majd számukra, hogy könnyebben találjanak másik munkát. Hivatalos értesítést a munkaviszony megszakításáról a dolgozók még nem kaptak, erre január végén kerülhet sor.

Az elbocsátásokat két turnusban tervezik, az elsőre 2020 márciusában, a másodikra nagyjából júniusban kerülhet sor.

A munkások információi szerint gyártósort helyeznek majd át Magyarországra, a galántai üzemben az elmúlt időben nagy fejlesztésekre nem került sor. A gyártósorokon az emberi erőforrások szerepét a robottechnológia vette át, a televíziókat szinte már teljes mértékben robotok gyártják, egyre kevesebb munkásra van szükség. A karbantartó és szállítmányozó részlegen viszont nagy erőbedobással dolgoznak.

Ezek a munkások úgy tudják,

a rémhírek, hogy a galántai Samsung teljesen megszűnik, nem igazak.

Ennek ellenére mindenki igyekszik továbbképezni magát, mert nem érzik a biztonságot a munkahelyükön. A Samsungnak az adókedvezménye rövidesen lejár Szlovákiában. Hivatalosan meg nem erősített információink szerint az elmúlt két évben megszaporodott a Koreából érkező ellenőrzések száma is, tíz év alatt nem került sor annyi auditra összesen, mint az elmúlt két évben.

Portálunk Peter Paška, Galánta város polgármesterének véleményét is kikérte, hiszen a Samsung jó partneri kapcsolatot ápol a város vezetésével. A polgármester nem kívánta kommentálni a felröppent híreket, elmondása szerint nem rendelkezik ehhez kellő mennyiségű információval.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.