2019. március 25., 17:50

Utasok ezrei vesztegelnek Schwechaton, sztrájk miatt késnek a járatok

Akik az osztrák főváros repteréről akarnak utazni az elkövetkező órákban, azoknak nagy türelemre lesz szükségük. Sztrájk miatt ugyanis több járat késik. Ám értesítést vagy magyarázatot arról, hogy miért nem indulnak el időben a repülőjáratok, sehol sem lehet találni Schwechaton.

Schwechat -repülőtér
Fotó: iranyausztria.hu

Az Austrian Airlines légitársaság öt járatot törölt, 40-ről 16-ra csökkentette a leszálló gépek frekvenciáját. A légitársaság reggel weboldalán figyelmeztette utasait, hogy a reptérre való érkezés előtt ellenőrizzék, milyen „állapotban” van a járatuk.

A késlekedés és káosz oka az irányítótorony dolgozóinak sztrájkja, akik több munkaerőt követelnek. A légi irányítók a felelősek a repülés biztonságáért az osztrák légtérben. Naponta 4000 repülőt ellenőriznek, évente pedig 1 milliót.

Az osztrák légitársaság vezérigazgatója, Alexis von Hoensbroech felszólította a tárgyaló feleket, hogy üljenek le a tárgyalóasztalhoz és ne az utasok kárára oldják a konfliktusaikat.

Rendkívül szerencsétlen dolog, hogy a légi társaságok utasai és alkalmazottjai az érthetetlen követelések túszaiként szolgálnak, amelyek nemcsak a repülés biztonságát veszélyeztetik, de több ezer utasnak okoznak bonyodalmakat, tette hozzá Hoensbroech.

A bécsi reptéren pillanatnyilag meglehetősen feszült a légkör és nő az idegesség.

Sehol sem láttam értesítést, hogy valami történne. Ez szörnyű, főleg azok számára, akik átszállásos repülőutat terveztek”

– mesélte a Topky.sk-nak Viktor, akit szintén érint a sztrájk.

Az Austrian Airlines weblapján lévő rövid értesítésen kívül ugyanis hiába keresnek az utasok információkat a késésben lévő repülőjáratukról.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!