2019. szeptember 18., 08:05

Hamburgban vasúti kocsikban aludtak az emberek a vihar miatt

A vihar miatt történt késések és járatkimaradások miatt a Deutsche Bahn (DB) német állami vasúttársaság mintegy kétszáz embernek engedélyezte, hogy a vasúti kocsikban aludjon a hannoveri főpályaudvaron keddről szerdára virradóra.

illusztráció
Fotó: iStockphoto

A DB tájékoztatása szerint erre a célra két intercity szerelvényt biztosítottak, amelyben 1400 embernek volt elegendő hely. Ennyire azonban nem volt szükség. Hamburgban és Kassel városban is hasonló intézkedést hoztak, bár itt nem mutatkozott ilyen igény.

Kedd este és szerda hajnalban Németország északi és északkeleti részén voltak fennakadások, késések és járatkimaradások a vasúti közlekedésben.

A svájci Chur és Hamburg között mintegy háromszáz ember kényszerült várakozásra egy vasúti szerelvényen azért, mert a viharban leszakadt a felsővezeték. Az utasok felét busszal Hannoverbe szállították, míg a többiek a vasúti kocsikban maradtak és több órán át arra vártak, hogy helyreállítsák az áramellátást.

A Hannover és Bréma közötti vasúti forgalmat felfüggesztették.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.