2019. március 30., 11:09

Brit no-go zóna: sürgős esethez rohanó mentő ablakát zúzták be

Nagy-Britannia legnagyobb muzulmán koncentrációjával rendelkező városában, Birminghamben brutális támadás érte az egyik sürgős esethez kivonuló mentőegységet. A régió ellátásáért felelős mentőszolgálat közleménye szerint.

birminghami-tamadas-mentok.jpg
Fotó: West Midlands Ambulance Service
Este 8:50 perckor, megkülönböztető jelzések használata mellett egy súlyos légzési nehézségekkel küszködő esethez való vonulás közben kővel dobálták meg esetkocsinkat."

Kiemelik, hogy a támadás során olyan súlyos károk keletkeztek a mentőautón, hogy az egységnek azonnal félre kellett állnia, kivonva magát ezzel a mentés alól. Megjegyzik, szerencsére senki nem sérült meg és időben sikerült egy második esetkocsit elindítani, hogy segíteni tudjanak a bajbajutott személyen. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen indított eljárást.

Több mint 200 esetben támadtak már vonuló mentősökre, tűzoltókra vagy rendőrökre

Sajtóértesülések szerint ez a jelenség nem számít ritkaságnak: 2015 és 2018 között mintegy 200 esetet regisztráltak a hatóságok, melynek keretében tűzijátékokkal, kukákkal, késekkel és robogókkal támadtak sürgősségi járművekre. 

Emlékezetes, a brit külügy korábban tagadta, hogy lennének no-go zónák a szigetországban. Szóvivőjük akkor kifejtette "nincsenek olyan területek az Egyesült Királyságban, ahol ne lehetne érvényt szerezni az Egyesült Királyság törvényeinek." A mellékelt kép és egy korábbi esetről készült felvétel azonban úgy tűnik, elkerülte a külügy figyelmét.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.