2019. november 2., 17:30

A csehországi robbanás sérültjei súlyos állapotban vannak

Péntek reggel 7 óra tájban a közép-csehországi Pardubicében található Explosia vállalatban robbanás történt, amelynek következtében négy személy súlyos égési sérüléseket szenvedett.

pardubice-robbanas.jpg
Fotó: CTK

Három alkalmazottat válságos állapotban Prágába szállítottak, jelenleg is altatásban vannak. Az egyik személy bőrének 90 százaléka égést szenvedett, az ő túlélési kilátásai minimálisak.

A negyedik személyt Brünnbe szállították, neki a feje sérült meg és égési sérülései is vannak, de állapota stabilizált. Lélegeztető készülékre kapcsolták, miután füstmérgezést is szenvedett.

A tűz abban az épületben keletkezett, ahol a lőport szárítják. Ezt egy kisebb robbanás kísérte, amelynek a lökéshullámai a részleget teljesen lerombolták. A baleset azonban nincs hatással a termelésre. A tűz keletkezésének okait szakértők vizsgálják.

A cégnél nyolc évvel korábban, 2011 áprilisában is történt egy robbanás, akkor négyen életüket vesztették, kilencen különböző sérüléseket szenvedtek. A szerencsétlenség okát akkor nem tudták megállapítani.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.