Megtalálták Simon Zsolt pénzét: nem veszett el, csak átalakult

Somogyi Szilárd 2019. február 06., 16:54

Simon Zsolt hűséges a Volvóhoz. Legutóbb a svéd autógyártól egy olyan típust vásárolt, amely cégei köztartozásánál is többe került. 

Fotó: TASR

Ahogy azt tavaly ősszel megírtuk, az egykori mezőgazdasági miniszter, jelenleg parlamenti képviselő és pártalapító Simon Zsolt vállalkozásai nem fizették be a járulékokat a közintézmények felé, így az egészség-, valamint a nyugdíjbiztosítónak több mint 40 ezer euróval tartoztak.

Simon akkor a cég vezetésére általa kiválasztott embereket nevezte meg felelősként a tartozásokért, illetve hozzátette, hogy a mezőgazdaságban ez szinte megszokott jelenség és az év végére minden kiegyenlítésre kerül.

Akkori írásunkat átvette a szlovák nyelven megjelenő Plus 7 dní című, Pozsonyban megjelenő hetilap is. A lap később kiderítette, hogy a politikus ugyanazon évben egy külföldi, svéd gyártmányú Volvo luxusautót vásárolt több mint 40 ezer euró értékben.

A több százezres veszteséget felhalmozó vállalkozó pártvezető lesz
Interjú Simon Zsolttal, aki édesanyját és volt feleségét tolja maga elé a cégeiben.

A szlovák lap újságírói szembesítették a köztartozással, illetve a luxusautó vásárlásával Simont, aki az érdeklődésre elmondta, hogy annyira jó áron sikerült hozzájutnia a kocsihoz, hogy ezt az alkalmi vételt nem hagyhatta ki.

Hozzátette, hogy nem új autóról van szó, mivel már mintegy tízezer kilométeres használat után jutott hozzá, az eredeti 60 ezer euró helyett 41 400 euróért.

Elmondta továbbá, hogy nagyon szereti ezt a svéd márkát, elsősorban a biztonság miatt, és hogy a mostani vétel már a harmadik Volvója. Megnyugtatott mindenkit, hogy a gépkocsit nem a cégei valamelyikére regisztrálta, hanem a saját nevén fut.

Portálunk jogi szakértője ezzel kapcsolatban megemlítette: bár pozitív, hogy Simon nem cégautóként használja a luxusjárművet, de ezzel egyben védettséget is nyert, hiszen ha más vállalkozókhoz hasonlóan valamelyik hivatal a tartozás fejében le szeretné foglalni a gépkocsit, azt nem tehetné meg, mivel nem a cég, hanem Simon magánvagyonáról van szó.

Simon Zsolt cégei ezen írásunkkor, 2019 februárjának elején, immár 20 ezer euró köztartozásnál tartanak.

0 HOZZÁSZÓLÁS