Lövöldözés egy kaliforniai bárban, 13 halott

ma7 | MTI 2018. november 08., 13:11

Tüzet nyitott egy férfi a dél-kaliforniai Thousand Oaks város egyik bárjában, a lövöldözésben többen megsebesültek – írta az amerikai média helyi idő szerint szerda este.

Helyszínelés Fotó: archívum

A Ventura County Star című helyi napilap úgy tudja, hogy legalább 30 lövés dördült el kevéssel éjfél előtt a Borderline Bar & Grill nevű szórakozóhelyen.

A rendőrség egyelőre egy elkövetőről tud, és felszólította a helyieket, hogy kerüljék el a szórakozóhely környékét.

A helyszínre nagy számú rendőr- és mentőkocsi érkezett.

Szemtanúk szerint a támadó fejbe lőtte a bejáratnál álló biztonsági őrt, majd félautomata fegyverével válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Az egyik szemtanú, Newbury Park az LA Timesnak azt mondta, 15 barátjával volt a bárban, amikor a lövöldöző betört az étterembe, és belelőtt a mennyezetbe. A férfi azt mondta, a fegyveres kiabált valamit, de nem értette pontosan, hogy miről beszélt. 

Egy másik szemtanú azt mondta, a bárban főleg fiatalok voltak a lövöldözés idején.Ez a mániákus egyszer csak berontott, és lövöldözni kezdett. Folyamatosan újratöltötte a fegyverét, majd kilőtt egy tárat, és megint újratöltött.

A szórakozóhelyen egyetemistáknak szervezett táncest zajlott. Az elkövető füstgránátot dobott a táncparkettre. Többen az ablakokat kitörve próbáltak elmenekülni a támadó elől. 

0 HOZZÁSZÓLÁS