2021. október 1., 16:16

Lipšic a korrupció szimbóluma! - az ellenzék keményen nekiesett a speciális ügyésznek

A Smer-SD alelnöke, Ľuboš Blaha szerint Daniel Lipšic személye nem más, mint a Matovič-kormány korrupciójának egyik szimbóluma. 

Lpišic
Fotó: TASR

A képviselő ezt egy, a speciális ügyészség 2020-as tevékenységét tárgyaló vita során mondta el ma a parlamentben. Blaha elmondta,

Lipšic sosem volt semleges és makulátlan sem, illetve sohasem lesz és lehet ügyész, mert még mindig politikusként viselkedik.

Blaha hozzátette, a múltban Lipšicet azért ítélték el, mert megölt egy embert. A koalíciót azért kritizálja, mert egy ilyen kétes múlttal rendelkező embert neveztek ki speciális ügyésznek. Blaha meggyőződése szerint Lipšic egyetlen célja, hogy az ellenzéket a rács mögé juttassa.

Lipšic mindent csalással ért el, az összes vizsgáit csalással tette le

- folytatta Ľuboš Blaha.

Az ellenzéki politikus azzal a kritikával illette a koalíciót, hogy

a főügyészt, Maroš Žilinkát csak azért kell leváltani, mert a koalíciónak nem tetszik két döntés, amelyet a főügyész a 363-as paragrafus alapján hozott meg.

Az OĽaNO képviselői kritizálták Blaha kijelentéseit. Andrej Stančik felsorolta az előző kormány korrupciós botrányait, Romana Tabák pedig "veszett kutyának" nevezte a képviselőt, akinek a politikája csak a sértegetésre épül. A Sme rodina frakcióvezetője, Peter Pčolinský erre felszólította a képviselőket, hogy hagyják abba egymás sértegetését, és ne térjenek el a vita fő témájától. A Smer-SD elnöke, Robert Fico is felszólalt a pénteki parlamenti ülésen. Kollégájához hasonlóan ő is kritizálta Daniel Lipšicet. Elmondása szerint

Lipšic nem alkalmas a speciális ügyészség vezetésére és a béke érdekében Lipšicnek távoznia kellene a funkciójából.

Fico hozzátette, hogy a volt rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar és a volt speciális ügyész, Dušan Kováčik ártatlanul ülnek a börtönben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.