Kínos magyarázkodás: Danko tudomásul veszi a kisdoktorijáról szóló bizottsági jelentést

ma7 | TASR 2019. január 11., 16:37

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke tudomásul veszi a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem (UMB) Akadémiai Szenátusának különleges bizottsága által kiadott jelentést. Hangsúlyozta, hogy az egész szövegben egyszer sem szerepel a „plágium” szó. Danko megköszönte a bizottságnak, hogy nem hozott ellene tendenciózus ítéletet.

Fotó: TASR

„Értékelem, hogy a bizottság megállapította: a kisdoktori munkámmal kapcsolatos eljárás az akkor érvényes előírásokkal összhangban zajlott le, és hogy nem került sor semmilyen törvénysértésre. Az egész szövegben egyszer sem szerepel a plágium szó, melyet az ellenfeleim annyira szerettek volna látni. Nyilvánosan megköszönöm a bizottságnak és az UMB szenátusának, hogy nem engedtek a média és a politikusok nyomásának, és nem adtak ki ellenem tendenciózus ítéletet” – jelentette ki Danko a pénteki sajtótájékoztatóján.

Az igaz, hogy a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem Akadémiai Szenátusának különleges bizottsága, amelyet az egyetemen készült kisdoktori munkák plágiumgyanújának kivizsgálására hoztak létre, nem beszélt plágiumról, ám a szenátus pénteki ülésén megállapította, hogy a média által is tárgyalt két kisdoktori munka nagy része nagymértékű egyezést mutat a forrásokkal, néhány helyen a tagolás, a fejezetek és alfejezetek is egyeznek.

Beigazolódott a plágiumvád: az ellenzéki párt szerint Dankónak azonnal le kellene mondania
Szlovákia az Európai Unió keleti csücske, az EU-ban pedig a politikusok ilyen botlások miatt le szoktak mondani a tisztségükről.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS