2022. január 18., 10:08

Kiakadt a főügyész Korčokra

Maroš Žilinka főügyész moszkvai útja az ottani ügyészség kerek évfordulója alkalmából több politikusnak is szúrja a szemét.

Ivan Korčok
Fotó: TASR

A legutóbb Ivan Korčok külügyminiszter nyilatkozta ezzel kapcsolatban Braňo Závodský műsorában, a Rádió Expresszben, hogy „ megadja a főügyésznek a számát arra az esetre, ha bárhol is konzultálna”. Hozzátette, véleménye szerint nem helyes Žilinka találkozója az orosz ügyészség vezetőjével, a szankciós listán lévő Igor Krasznovval most, hogy Oroszország nyomást gyakorol Ukrajnára. Korčok azt is kijelentette, hogy Žilinka „nem egyeztetett velük a látogatását illetően, a moszkvai szlovák nagykövetnek meg egyszerűen csak bejelentették a tényt”.

Žilinka, aki már a moszkvai látogatása miatt kapott már hideget-meleget a hazai politikusoktól, ezúttal nagyon egyértelműen reagált.

Miniszter úr, a mai nem éppen diplomatikus megnyilvánulásaiban egyértelműen elkerülte a figyelmét, hogy a Szlovák Köztársaság legfőbb ügyésze alkotmányos tisztviselőként nem az Ön beosztottja”

– írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében hétfőn Žilinka Korčoknak címezve.

Hozzátette: még ha egy alkotmányos tisztségviselő nem is ért egyet egy másik alkotmányos tényező véleményével vagy eljárásával, „mindig meg kellene őriznie az objektivitását, ítélőképességét és méltóságát”.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.