2022. január 16., 12:19

Žilinka helyében Sulík nem járkálna Oroszországba

Richard Sulík, miniszterelnök-helyettes, az SaS elnöke Maroš Žilinka főügyész helyében nem járkálna Oroszországba. A fegyelmi eljárást ellene azonban nem támogatná, Veronika Remišová (Za ľudí) ilyen irányú kezdeményezését túlzónak tartja.

Richard Sulík
Fotó: TASR

Sulík a ta3 hírtelevízió Politikában című hétvégi vitaműsorában kijelentette, szerinte szégyen, amit Žilinka csinált, és azt egyáltalán nem tartja jónak. A szlovák főügyész az uniós tagországok közül egyedüliként utazott ki Moszkvába, hogy ott együttműködési programot írjon alá az orosz főügyésszel. Másrészt viszont, mondta Sulík,

Žilinka nem tett tiltott dolgot, elismerte azonban, hogy a főügyész csalódást okozott neki, és egyetért Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök kijelentésével, aki azt mondta, hogy már nem érti Žilinkát.

Arra a kérdésre, hogy mindezek ellenére, Žilinka élvezi-e még a bizalmát, Sulík azt válaszolta, hogy ez lényegtelen kérdés, és emlékeztetett arra, hogy a főügyészt törvényesen választották meg a posztjára.

Sulík azt is kijelentette, hogy nem vesz részt az alkotmány megváltoztatásáról szóló kerekasztal-beszélgetésen, amit a Boris Kollár házelnök kezdeményezett az előrehozott választásokról szóló népszavazása kapcsán. Az SaS elnöke ugyanis feleslegesnek tartja azt, szerinte a pártjában még nem beszéltek a kérdésről, és egyelőre nem tudja, küldenek-e egyáltalán valakit oda.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.