cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. október 29., 18:44

Kellemetlen kérdést kapott: Jakab Elemér kitépte újságírónk kezéből a telefonját

A pozsonyi parlament keddi ülése után riporterünk, Somogyi Szilárd kérdéseket kívánt feltenni a Most-Híd parlamenti képviselőjének, Jakab Elemérnek. Szerkesztőségünk birtokába kerültek ugyanis olyan dokumentumok, amelyek azt igazolják, hogy Jakab Elemér 0,50 euró, azaz ötven cent órabérért alkalmazott szegény sorsú embereket az ország keleti részében.

jakab-elemer-1-1--1-.jpg

Somogyi Szilárd megkérdezte Jakab Elemértől, hogy igaz-e, hogy ötven cent per óra díjat kerestek nála szegény sorsú emberek, illetve feltette azt a kérdést, hogy ez nem jelenti-e azt, hogy munkaadóként visszaél ezeknek az embereknek a nehéz helyzetével, és ilyen éhbér elfogadására késztette őket.

Jakab először hazugságnak nevezte ezt az állítást, majd miután munkatársunk felajánlotta, hogy a rendelkezésre álló dokumentumokat bemutatja neki, Jakab érthetetlen okból kitépte kollégánk kezéből a telefont, amellyel a beszélgetést rögzítette.

Újságírónk először megrökönyödve vette ezt tudomásul, majd amikor látta, hogy Jakab magánál tartja a telefont, és úgy megy tovább zavartalanul a parlamenti garázsok felé, munkatársunk a parlament biztonsági szolgálatától kért segítséget.

Ők arról tájékoztatták, hogy nem járhatnak el ilyen ügyben, viszont készségesen felajánlották, hogy az állami rendőrséget kell kihívni. Ez meg is történt, és munkatársunk részletes leírást adott a kiérkező rendőröknek.

Az incidensről Ondrej Dostál is beszámolt közösségi oldalán. Az OKS elnöke egy kérdéssel zárta az eseményeket ismertető posztját: Önöktől vett már el mobiltelefont parlamenti képviselő?

Jakab azóta nyilatkozott a parameter.sk-nak: azt állítja, legfeljebb csak néhány másodpercig volt nála a készülék – ahogy ő fogalmaz – "hozzá került". Mint mondja, kollégánk "provokálta őt" kérdéseivel, ezért vette el tőle a telefont. A vegyespárt képviselője azt állítja, kész jogi útra terelni az ügyet. Válaszaiban sajnos arra az apróságra nem tért ki, milyen jogon vette el egy munkáját végző újságírótól annak telefonját.

Kollégánk, Somogyi Szilárd egyébként több ízben foglalkozott már Jakab Elemér viselt dolgaival. Somogyi volt például az, aki utánajárt a képviselő kétes eredetű, Ukrajnából származó diplomájának is.

Megkeresésünkre a Híd sajtóosztálya egy szűkszavú nyilatkozatot küldött el szerkesztőségünknek. Ebben a párt megerősítette, Jakab Elemér provokációnak tartja a történteket, és kollégánk ellen feljelentést tesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.