Nagyölveden gyűltek össze az éneklő barsi iskolások

Kaszmán Zoltán 2019. március 13., 09:10

Március 12-én Nagyölveden rendezték meg a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház egyházzenei osztálya által meghirdetett Országos Református Énekverseny egyházmegyei elődöntőjét.

a zsűri tagjai Fotó: Nagyölvedi SuliOvi

A rendezvénynek otthont adó nagyölvedi alapiskola dísztermében három kategóriában tizenhat versenyző mérettette meg magát. Az őket köszöntő iskolaigazgató, Cseri Kinga és a Barsi Református Egyházmegye esperese, Kassai Gyula bevezető gondolatait, majd egy rövid áhítatot követően meg is kezdődött a színvonalas verseny, aminek nívóján az oktatási intézmény vonószenekarának fellépése is emelt.

A háromtagú bíráló bizottságban helyet kapott Papp Katalin, a párkányi Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola igazgatója és a nyitrai református lelkész, Ficzere Tamás is; a zsűri elnöke pedig az alistáli lelkész, Édes Árpád volt.

Képgalériánk:
Antala Éva és a nagyölvedi alapiskola vonószenekara Fotó: Nagyölvedi SuliOvi

Az első kategóriából hat, a másodikból kettő, a harmadikból pedig egy tanuló jutott tovább, de a gömöri döntőben jelen lesz egy éneklőcsoport is, amelyet két farnadi és két nagyölvedi lány alkot. Az énekverseny magas színvonalának tényét az is bizonyította, hogy a zsűri csak arany- és ezüstsávot osztott ki a nyitrai, lévai, vámosladányi, érsekkétyi, farnadi, szőgyéni és természetesen a házigazda nagyölvedi versenyzők között.

„Versenyünk nem feltétlenül a továbbjutásról szól, hanem arról, hogy a gyerekek különböző zsoltárokat tanulnak meg, amik lényegében imádságok is. Az éneklés pedig tulajdonképpen nem más, mint istendicsőítés” – fogalmazta meg a nagyölvedi lelkész, Antala Éva, aki megköszönte az iskola vezetőségének és munkatársainak, hogy méltó, családias és szeretetteljes otthont biztosítottak az énekverseny minden résztvevőjének.

A tizenharmadik alkalommal megrendezendő megmérettetés döntőjére március 23-án, Rimaszombatban kerül sor.

0 HOZZÁSZÓLÁS