2018. december 6., 20:34

Megjelent a Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség 2019-es Kalendáriuma

A közel hetven oldalas könyvben a tizenkét hónap naptára mellett, amelyben a liturgikus ünnepek és emléknapok, a névnapok és a közösség fontosabb kirándulásainak dátumai is megtalálhatók, szentföldi képek segítenek Jézus életének helyszíneit lélekben végig járni.

Pozsonyi Magyar Katolikusok kalendáriuma

A kalendárium a közösség lelkipásztorának, Molnár Tamás atyának tizenhét írását tartalmazza, amelyek az év különböző liturgikus időszakaihoz és ünnepeihez kapcsolódnak, így az olvasó egész évét végig kísérik.

A lelkipásztor által megfogalmazott előszóban olvasható: „ …csokorba gyűjtött gondolataimat szeretettel osztom meg mindazokkal, akik az új esztendőt is Isten ajándékaként fogadva szeretnék annak minden évszakát, minden napját, minden kínálkozó eseményét, az ünnepeket és a köznapokat egyaránt nyitott szívvel, a mindenkori jelenben Istenre és egymásra szeretetben odafigyelve értékesen átélni.”

Ugyancsak az előszóban találjuk az alábbi jókívánságot is: „Kívánom, hogy legalább egy parányit segítsenek ebben a kalendárium gondolatébresztő sorai. Kísérje a 2019-es esztendő minden napját az Úr bőséges áldása!”

A kalendáriumban található felvételeket Mészáros Angelika készítette, aki egyben a nyomdai előkészítést is végezte. A kiadvány december 6-tól, Szent Miklós püspök ünnepétől szerezhető be a helyi közösségben. A kiadvány megjelenését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is támogatta.

Forrás:  pozsonyikatolikusok.sk

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.