Alsópokorágyon tartotta őszi közgyűlését a Gömöri Református Egyházmegye

Majoros Jácint 2018. december 10., 15:02

Az alsópokorágyi református templomban tartotta meg őszi közgyűlését a Gömöri Református Egyházmegye, amelyben 24 lelkipásztor szolgál összesen 56 gyülekezetben. A határozatképesség megállapítása és a jegyzőkönyv hitelesítőinek a megválasztása után az egyházmegye esperese Nagy Ákos Róbert értékelte az eltelt időszakot.

Fotó: Majoros Jácint

"Az elmúlt esztendőt ha végig gondoljuk, akkor mindenféleképpen Isten iránti hálaadással lehetünk. Részint azért, mert megtartott bennünket az Isten, adott sok örömöt és sok lehetőséget, de természetesen közben folytak a mindennapos küzdelmeink is épületeink felújításáért, megtartásáért, illetve azért, hogy biztosítsuk a lelkipásztori szolgálatot minden közösségben - mutatott rá Nagy Ákos Róbert esperes, hozzátéve, hogy olykor azért ez sem olyan könnyű feladat, hiszen általában a gömöri lelkészek jelentős része több gyülekezetben is szolgál."

Fotó: Majoros Jácint

A gömöri református egyházmegyében számos program valósult meg 2018-ban is. Bibliaismereti verseny, egyházmegyei családi nap, valamint egyéb közösségi alkalmak is hozzájárultak a szolgálat végzéshez. Több településen templom, illetve parókia felújítást végeztek, valamint a Magyar Kormány hathatós támogatásának köszönhetően bekapcsolódtak a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programba is.

"Az óvoda 1.0 Kárpát-medencei fejlesztési programba két gömöri gyülekezet csatlakozott bele, valamint egy harmadik van még kilátásban - ez Tornalja, Rimaszombat - és akik még keresik a megfelelő helyszínt az Fülek" - mondta Molnár Sándor lelkipásztor. Az óvodafejlesztési program második körébe pedig újabb három gyülekezet - a pálfalai, a feledi és a hanvai gyülekezet csatlakozott be. Ebből a hat gyülekezetből két helyszínen már folyik az építkezés és négy helyszínen pedig a tervezési-engedélyeztetési folyamatoknál tartunk" - árulta el a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinati Főtanácsosa.

Fotó: Majoros Jácint

A Tornalján megvalósuló óvoda építkezési munkálatai hamarosan befejeződnek, jelenleg a belső berendezés kiválasztása folyik. Rimaszombatban két beruházás van folyamatban, az egyik egy alsó tagozatos alapiskola, amely szintén az óvodaprogram keretén belül épül, a másik pedig egy három csoportos magyar óvoda, amelynek építését július 25-én kezdték meg. A tervek szerint a jövő év márciusára elkészül az óvoda épülete. Előreláthatólag 2019-ben tehát Gömörben két óvodai intézmény és egy alsó tagozatos iskola biztos megnyitja kapuit.

Képgalériánk:
Fotó: Majoros Jácint

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS