Több mint 350 diák, 4 kontinens, 1 nyelv – a Rákóczi Szövetség nyári Diaszpóra Táborában

ma7 2019. július 12., 14:48

A Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontjába július 15. és 24. között több mint 350 nagyvilágban élő magyar fiatal érkezik.

Fotó: Lamos Csaba

Az egyhetes rendezvényt július 16-án 17 órakor a Rákóczi Szövetség elnökével, Csáky Csongorral együtt Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa nyitja meg egy színes műsor keretében.

A résztvevő fiatalok Ausztráliából, az Egyesült Királyságból, Csehországból, Új-Zélandról, Olaszországból, Franciaországból, Svédországból, Spanyolországból, Ausztriából, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Argentínából, Brazíliából, Venezuelából és Uruguayból érkeznek.

A tábor az anyanyelv, a néptánc és a sport köré szerveződik azzal a céllal, hogy a táborozók identitását, nyelv- és kultúraismeretét, valamint kapcsolataikat erősítse, fejlessze.

A programban sok más mellett kassai és sárospataki kirándulás, hagyományőrző foglalkozások és bemutatók, sportprogramok – a sárkányhajózástól a biciklitúráig – és számos kulturális és szórakoztató elem szerepel.

A rendezvényen tiszteletét teszi július 19-én délután Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott is.

0 HOZZÁSZÓLÁS