2019. július 25., 09:10

Kultivál 2019, ifjúsági közösségfejlesztő tábor – a hónap végéig lehet jelentkezni

A szervezők meghosszabbították a határidőt, egészen július végéig várják a 16-26 év közötti fiatalok jelentkezését a Kultivál 2019 „Érzem – teszem – mutatom” című ifjúsági közösségfejlesztő táborba, amely 2019. augusztus 8-tól 11-ig kerül megrendezésre. A tábornak, amely fő tematikája a kortárs, ifjúsági irodalmi alkotásokra irányul, azok feldolgozására, előadására és mindezek szakmai koordinálására, menedzselésére, a Lakiteleki Népfőiskola ad otthont.

Kultivál 2019, felhivas
Médialapozó
Fotó: facebook.com/kultival/

Kultivál 2019 „Érzem – teszem – mutatom“

A tábor az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. az EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosítószámú „Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” projekt keretében valósul meg.

 A tábor célja a Kárpát-medencei régiók közötti szakmai – művészeti tevékenységek, ifjúsági közösségszervezés – kapcsolatok kialakítása, fenntartása és fejlesztése.

A résztvevők tapasztalatot cserélnek, kulturális és közösségépítő jó gyakorlataikat megosztják egymással – többek között ifjúsági érdekérvényesítésről, önkéntességről, forrásteremtésről kapnak ismereteket, és a projekttervezést, közösségi tervezést is gyakorolhatják. Mindezek interaktív alkotó és előadó művészeti tevékenységekkel, zárásként pedig bemutatókkal valósulnak meg.

A tábor fő tematikája a kortárs, ifjúsági irodalmi alkotásokra irányul, azok megzenésítésére, illusztrációjára, feldolgozására, előadására és mindezek szakmai koordinálására, menedzselésére.

Várnak minden magyarországi és külhoni, 16-26 év közötti fiatalt, akit a fenti célok és témakörök érdekelnek.

 A szervezők

A tábor szervezője az NMI Művelődési Intézet, együttműködő partnerek az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (Muravidék), a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

Fotó:  facebook.com/kultival/

 A tábor programja
A közös programok mellett párhuzamosan 5 csoport működik majd párhuzamosan:
– Ifjúságsegítő
– Zeneszekció
– Képzőművészeti szekció – illusztráció
– Irodalmi szekció – Slampoetry
– Színházi szekció

Az érdeklődők a részletes programot az NMI Művelődési Intézet honlapján, vagy a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet honlapján találják.

A szervezők kérik a résztvevőket, hogy lehetőségeik szerint vigyék magukkal akusztikus hangszereiket, írott, festett, fényképezett alkotásaikat.

Fotó:  facebook.com/kultival/

A jelentkezési lap benyújtásának módja, határideje

A regisztrációs lap és az együttműködési megállapodás szintén az NMI Művelődési Intézet honlapjáról, vagy a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet honlapjáról tölthető le.

Az eredeti aláírt dokumentumokat a szervezők a táborba kérik elhozni és leadni.

 A jelentkezés határidét 2019. július 31-re hosszabbították.

 A táboron a részvétel ingyenes.

 A jelentkezéssel kapcsolatosan információ kérhető:

 Hegedűs Anett hegedus.anett@nmi.hu; 06-20/322-9633

 A résztvevők a saját regionális koordinátoruknál tudnak jelentkezni a táborba az alábbi elérhetőségeken:

Erdélyiek: Tamás Csilla tmscsilla@gmail.com

Felvidékiek: Edmár Attila attilaedmar93@gmail.com

Magyarországiak és Kárpátaljaiak: Hegedűs Anett anett@nmi.hu

Muravidékiek: Stampah Mihály stampah@gmail.com

Vajdaságiak: Virág Kiss Anita anita@vmmi.org

 Forrás: csemadok.sk, nmi.hu

Kultivál 2019, felhivas
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék