2018. június 2., 08:49

„Okozzunk örömöt, gyógyítsunk sebeket!” – mozgalom a nemzeti összetartozás napjára

Országos mozgalmat hirdetett június 4-ére, a nemzeti összetartozás napjára a magyarországi Háló egyesület. A Kárpát-medencei magyar közösségeket összefogó, katolikus kezdeményezés azt szeretné, hogy „a fájdalmas emlékezés évfordulóján vegyük számba és szólítsuk meg élő szóval a határaink túloldalán élő néhány barátunkat, ismerősünket!”

Trianon téri emlékmű Hatvanban

„Trianon a magyarság egyik jelenleg is élő, fájó sebe. Sokan hárítással, haraggal, belenyugvással »kezelik« a kérdést. Mi egy újszerű, a szeretet és építkezés hangját szeretnénk ezzel kapcsolatban hallatni, és kívánjuk, hogy ez egy országos mozgalommá váljon!” – áll a Háló nevű kezdeményezés felhívásában.

Mint írják: június 4-én, azaz a nemzeti összetartozás napján „erősítsük egymást személyes kapcsolatokkal, egymás felé fordulással! Ezen a napon hívja fel mindenki legalább egy ismerősét valamelyik határ túloldalán! Ilyen módon fonjuk be és szőjük teli élő telefonvonalakkal, azaz odafigyeléssel, megszólítással a Kárpát-medencét, és okozzunk meglepetéseket, örömöt, gyógyítsunk sebeket!”

Az egyesület szerint:

A módszer egyszerű, aktív cselekedetet igényel, bárki megteheti, a modern kor eszközeit használva akár anyagi áldozatot sem igényel. Tegyük meg ezen a napon azt, amit a hétköznapokban ritkán teszünk, azaz csak az összetartozás érzéséért hívjuk fel egymást!
Megosztás
Címkék