2018. október 7., 17:06

Hagyjuk, hogy a nyomozók végezhessék a munkájukat

Hagyni kell dolgozni azokat a szerveket, amelyek a Kuciak-gyilkosság kiderítésével foglalkoznak, és hinni benne, hogy a vádlottak padjára ültetik azokat, akik ezt a kettős gyilkosságot megrendelték, megtervezték és végrehajtották. A Markíza televízió vasárnapi Testre szabott kérdések című politikai vitaműsorában jelentette ezt ki Anton Hrnko, az SNS alelnöke.

Anton Hrnko Milan Krajniak
Fotó: Ma7/TASR

„Nem hiszem, hogy a nyomozók, akik mindent megtesznek azért, hogy felderítsék Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkossági ügyét, megengednék, hogy bármilyen eljárási hiba csússzon az nyomozásba, ami akadályozná azt”- mondta a védelmi bizottság elnöke.

Hrnko arra is felhívta a figyelmet, hogy hagyni kell dolgozni a szerveket úgy, ahogy azt a törvény előírja számukra. Hozzátette, hogy bízik a résztvevő nyomozókban és ügyészekben, hogy mindent megtesznek azért, hogy kétség se férjen a nyomozati eredményekhez, amit akkora munka árán derítettek ki. Marian K.-val kapcsolatban azt mondta, hogy: „nem olyan ember, akivel egy asztalhoz ülne.” A másik oldalról viszont senkit sem lehet elítélni az alapján, amit az újságok írnak.

Milan Krajniak, aki szintén a védelmi bizottság tagja, elismerte, hogy Boris Kollár, a Sme rodina párt elnöke valóban ismeri Alena Zs.-t. Kiemelte, hogy Kollár anyagi segítséget nyújtott Alenának kislánya neveléséhez, ahogy tette ezt további száz emberrel. Ugyanakkor nem tetszik neki az a hozzáállás, hogy a szlovákiai segítséget felróják Kollárnak, de ha nem akar 50 szír menekült gyereket befogadni, akkor azzal vádolják, hogy embertelen. Vagy az egyik, vagy a másik kritika nem állja meg a helyét.

Krajniak azt is elmondta, örül annak, hogy Szlovákiában végre olyan dolgok is történnek, ami már nem csak kozmetikázás. Szavai szerint az, hogy 90 nyomozó és két ügyész dolgozik a gyilkossági ügyön, annak a jele, hogy Szlovákiában igenis ki lehet deríteni dolgokat.

A vietnámi állampolgár elrablása ügye kapcsán Krajniak úgy reagált, hogy vagy félrevezették a belügyminisztert, vagy Denisa Saková hazudik. Ha félrevezették, akkor azt kérdezi, hogy vajon a rendőrségnél dolgoznak-e azok, akik hazudtak. Bővebben azonban nem szeretne nyilatkozni az ügyről, szerinte meg kell várni a nyomozás eredményét, addig nem szerencsés belenyúlni az ügybe.

A parlamenti választásokról is kérdezték a műsor vendégeit. Hrnko elképzelhetőnek tartja, hogy az lenne a jó, ha Szlovákiában két erős politikai mozgalom alakulna ki, amelyek összegyűjtenék a kisebb pártokat, és ezzel stabilitást hoznának az országnak. Krajniak szerint azonban ez egy szélsőséges elképzelés, ezért a Sme rodina a jövő parlamenti választásokba is egyedül vág bele.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.