2019. július 11., 19:38

Élő (Fel)vidék - vitafórum a MartFeszten - VIDEÓ

A múlt héten zajlott MartFeszt szabadegyetemen elhangzott beszélgetésekből és vitafórumokból a SzóBeszéd stábja egy sorozatot ad közzé, amelyek közül most a felvidéki gazdaság helyzetét elemző vitafórumot adjuk le. A vitapartnerek az európai, a szlovákiai és a magyarországi támogatáspolitikáról és más gazdaságfejlesztési lehetőségekről beszélgettek. A különböző szempontokból megközelített helyzetelemzés megerősítette a tényt: a dél-Szlovákiai régiók az  rendszerváltás mostohagyerekei.

Élő (Fel)vidék - vitafórum a MartFeszten - VIDEÓ
Fotó: ma7

A Martfeszt szombati napjának harmadik közéleti fórumán Csicsai Gábor, a Mezőgazdasági Minisztérium államtitkára és Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének elnöke vitáztak a gazdaságfejlesztés kihívásairól, a felvidéki vállalkozások helyzetéről. Mindketten egyetértettek abban, hogy a magyarok által lakott régiók fejlesztése nem halad a várt ütemben. Iván Tamás a déli régiók hátrányos helyzetét emelte ki, Csicsai Gábor inkább kelet-nyugati gazdasági lemaradást érzékel.

Nézze velünk a vitafórum teljes anyagát!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.