magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. szeptember 21., 20:43

Elítélte a szlovák kormányfő az orosz "álreferendumokat"

Nyomatékosan elítélte Eduard Heger szlovák kormányfő az Ukrajna megszállt területein tervezett "orosz pszeudoreferendumokat" - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a miniszterelnök közösségi oldalán közzétett nyilatkozatára hivatkozva szerdán.

Eduard Heger
Fotó: A kormányfő FB-oldala

A miniszterelnök azokra a hírekre reagált, hogy kedden négy, orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régió népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról, s egy nappal később Vlagyimir Putyin orosz elnök országában részleges mozgósítást rendelt el.

Eduard Heger ismételten támogatásáról biztosította Ukrajna szuverenitásának és területi egységének megőrzését, a népszavazásokkal összefüggésben pedig "illegális annexióról" beszélt.

Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter az orosz bejelentésekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy "Putyin így igyekszik megteremteni a körülményeket, hogy a Nyugatot atomtámadással zsarolja". Kijelentette: nincs szó világrengető vagy éppen meglepő bejelentésről, csupán annak "politikai megerősítéséről", amit az orosz elnök már február végi beszédében előrejelzett.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.