2019. február 22., 12:06

Elhunyt a szent életű édesanya, aki daganatos betegsége ellenére elutasította az abortuszt

Elhunyt Firenzében Caterina Morelli, a szent életű édesanya. Várandós volt, amikor 2012-ben mellrákot diagnosztizáltak nála: elutasította az abortuszt, az állapotával kompatibilis kezelést kapott, világra hozta kisfiát. Haláláig példa és támasz volt sokak számára.

Caterina Morelli
Fotó: lettoquotidiano.it

Caterina Morelli gyerekorvos volt a firenzei Meyer Gyermekkórházban. Úgy emlegetik városában, hogy „a szent, aki a szomszédunk is lehetett volna”. Amikor kiderült, hogy daganat van a mellében, második gyermekét várta, és visszautasította az abortuszt, úgy döntött, az állapotával kompatibilis kezelést vesz igénybe, hogy világra hozhassa gyermekét.

Amikor 2012-ben diagnosztizálták a mellrákot, azonnal megkereste Európa egyik legjobb kórházát, a milánói onkológiai intézetet (Istituto Europeo di Oncologia), ahol várandósan megműtötték. Ugyanabban a kórházban kezdte el az állapotának megfelelő terápiát, miközben kihordhatta gyermekét. Amikor megszületett a gyermek, elkezdte a sugárterápiát.

A szülés után hét éven át küzdött a betegséggel. Egy ideig minden rendben volt, de 2015-ben egy kiterjedtebb és agresszívabb daganatot diagnosztizáltak a szervezetében.

2018 szeptemberétől állapota rohamosan romlani kezdett, olyannyira, hogy idén januárban kérte, hozzák előre lánya elsőáldozásának dátumát, hogy ő is ott lehessen. Néhány nappal később kómába esett. Betegágyát folyamatosan sok barát állta körül, imádkoztak, énekeltek, ott voltak a gyerekei is, ünnepi légkörben, ahogyan ő szerette volna. Február 8-án hajnalban halt meg.

Temetésén, a firenzei Santissima Annunziata-templomban rengetegen gyűltek össze, hogy utolsó útjára kísérjék. A hit és nagylelkűség példáját tisztelték benne sokan, Olaszország határain kívül is.

Megosztás
Címkék