2019. március 20., 17:53

A különleges ügyész szerint nincs felvétel Fico és Vadala telefonbeszélgetéséről

Robert Fico, a Smer-SD elnöke a szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Juraj Novocký különleges ügyész szerint közte és Antonino Vadala olasz vállalkozó közt nem történt semmilyen telefonbeszélgetés. Fico ezen kívül a média szemére vetette, hogy nem kerestek bizonyítékokat a Vadalával való kapcsolatáról.

Robert Fico
Fotó: TASR

Fico saját elmondása szerint Novockýhoz, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyészéhez fordult, hogy az információhoz való szabad hozzáférés törvénye alapján kikérje tőle a calabriai hivatalos útjáról származó felvételt.

Az Antonino Vadala és Robert Fico közötti telefonbeszélgetés kapcsán kijelenthetem, hogy az említett bűnügyi aktában nem található olyan felvétel, amely 2012-ből származna és Antonino Vadalával lenne kapcsolatos"

– áll az ügyész válaszában.

Az ügyész szerint az információt eljuttatták az igazságszolgáltatási hatóságoknak.

„Az információkból kiderül, hogy Olaszország 2012-ben nem végzett lehallgatást és nem készített felvételt Antonino Vadala telefonvonaláról, ezért nem rendelkezik az Ön és Vadala közötti telefonbeszélgetéssel" – áll az ügyész levelében.

A volt miniszterelnök ezzel kapcsolatban megintette az újságírókat.

Önök törvénysértést követtek el, semmi joguk nem volt kapcsolatba hozni a Smer-SD-t és ezeket az embereket. Ha van legalább egy kis becsület Önökben, akkor bocsánatot kérnem tőlem és a párttól is"

– üzente Fico.

Hozzátette: összeállítottak egy jogi csapatot, amely az újságírók tevékenységét fogja figyelni, és amely alapján szükség esetén bejelentést vagy panaszt tehetnek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.