2018. július 18., 19:30

Az oktatási tárca 200 ezer euróval támogatta a tanulók egészségesebb étkezését

A Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma (MŠVVŠ) csaknem 200 ezer euró támogatást osztott szét 30 iskola között az „Egészség a tányéron 2018” projekt keretében. Erről az oktatási tárca kommunikációs osztálya tájékoztatott szerdán.

iskolai étkeztetés, menza

A projekt célja olyan programok támogatása, melyek az elhízottság megelőzésére, illetve a diákok rendszeres folyadékpótlásának biztosítására irányulnak. A felhívásra, melynek a határideje május 10. volt, 69 iskola jelentkezett. Összesen 537 534 euróra pályáztak, a pályázatra szánt keretösszeg azonban csupán 197 500 euró volt.

A pályázat keretében kiutalt legalacsonyabb összeg 3500 euró, a legmagasabb pedig 10 000 euró volt. Az egyes iskoláknak a támogatás 10%-ának megfelelő összeggel kellett hozzájárulniuk az adott projekt megvalósításához.  Összesen 22 projekttel pályáztak sikeresen az alapiskolák, rajtuk kívül hét középiskola és egy összevont iskola nyert támogatást.

A legtöbb projektet, összesen tízet a Nyitra megyei iskolák valósíthatják meg. Nagyszombat, Zsolna és Eperjes megyéből megyénként öt, Trencsén megyéből kettő, Pozsony, Besztercebánya és Kassa megyéből pedig megyénként egy pályázatot bírált el pozitívan a pályázati bizottság.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.