2018. augusztus 7., 16:17

Az emberrablásról beszélt Andrej Kiska a német nagykövettel

Andrej Kiska államfő kedden találkozott Joachim Bleickerrel, Németország szlovákiai nagykövetével, és bejelentette, hogy Szlovákia megtette az első szükséges lépéseket ahhoz, hogy tisztázza a gyanút, mely szerint a szlovák állami szervek bekapcsolódtak a vietnami állampolgár Németországból való elrablásába. Erről Roman Krpelan, az államfő szóvivője tájékoztatott.

Andrej Kiska
Fotó: TASR

Kiska szerint elengedhetetlen, hogy a nyilvánosság megismerje az igazságot, és hogy Szlovákia Németország megbízható partnere maradjon. Ezért fontos lelkiismeretesen kivizsgálni, hogy milyen szerepet játszottak a szlovák állami szervek ebben az ügyben, illetve az is fontos, hogy együttműködjünk a német nyomozókkal.

A Denník N napilap csütörtökön tette közzé a vietnami vállalkozó Pozsonyból történt elhurcolásának a leírását, amely a lap állítása szerint a szlovák rendőrség segítségével és egy szlovák kormánygép felhasználásával történt. A belügyminisztérium a cikket teljes képtelenségnek, a szerző sci-fijének minősítette, amely kitalációkkal és hazugságokkal van tele. A német sajtó már korábban közzétette azokat az információkat, melyek szerint az ottani nyomozók meg vannak róla győződve, hogy Trinh Xuan Thanh vállalkozó elrablásához egy szlovák kormánygépet használtak fel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.