2023. március 24., 15:18

Anna Záborskáék a KDH listáján indulnának a parlamenti választáson

Együttműködési megállapodást szeretni kötni a Keresztény Unió (Kresťanská únia - KÚ) a Kereszténydemokrata Mozgalommal (KDH) a szeptemberi parlamenti választás előtt, ám állítása szerint a KDH nem reagál a felhívásaira.

Anna Záborská
Anna Záborská
Fotó: TASR

A KÚ 15 helyet szeretne a KDH listáján.

A KÚ állítása szerint észszerű lenne a megállapodásuk, hiszen azonos értékeket vallanak és a programjuk hasonló.

A KÚ ugyanakkor elégedetlen a tárgyalások menetével. Február 10-e óta, amikor először találkoztunk, nem érkezett semmilyen konkrét javaslat a KDH részéről, hogyan festhetne a megállapodás

– írta állásfoglalásában a párt.

A KÚ közös fellépést akar a választásig „két fél, a KDH és KÚ között, amely a partnerségre és a világos kommunikációra épül a megállapodás pillanatától kezdve az egész kampány ideje alatt, beleértve az összes kampányanyagot

– közölte a párt.

Emellett a KÚ azt akarja,

önállóan dönthessen arról, kiket indít a közös listán, a megállapodás szerinti helyeken, és szeretné, ha a megállapodást szentesítené szombati (március 25.) ülésén a KDH Országos Tanácsa.

Mindennemű további halogatásra úgy tekintünk, hogy a KDH nem kíván együttműködni a KÚ-val

– hangsúlyozta a KÚ.

Milan Majerský, a KDH elnöke a hét elején úgy nyilatkozott a TASR-nek, hogy a KÚ-val folytatott egyeztetések elejénél tartanak.

A KDH-n belül arról tanácskozunk, hogy van-e értelme az együttműködésnek és milyen formában

– tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.