Foci, politika, közélet és még egy kis foci Világi Oszkárral

ma7 2019. június 26., 09:47

A DAC tulajdonosa és a Slovnaft vezérigazgatója a SzóBeszéd vendége volt. Beharangozó.

Fotó: ma7.sk

Világi Oszkár nagyvállalkozó, a DAC tulajdonosa tetszik vagy sem, egyike a felvidéki közélet legbefolyásosabb személyiségeinek. Véleményére mindig érdemes figyelni, álláspontja nem egyszer a törvényalkotók munkájában köszön vissza.

Vitatkozni lehet vele, de ignorálni semmiképpen.

Világi Oszkár sablonos válaszok helyett nyíltan felelt műsorvezetőink kérdéseire, legyen szó nemzeti sorskérdésekről, a visegrádi viszonyokról, a szlovák-magyar együttélésről vagy éppen a sárga-kékekről.

Ha velünk tartanak, megtudhatják, mit gondol Világi Oszkár arról, van-e megoldás a nemzeti szimbólumok használatára a stadionokban?

Hogyan lehetne kialakítani egy erős magyar politikai képviseletet a Felvidéken?

Létezik-e egy jó program, amely segítené a magyarok által lakott területek felzárkóztatását? Miért alacsony a választói hajlandóság a magyarok körében?

Nem megengedhető, hogy ne legyen képviseletünk a szlovák parlamentben, ez már nem a pártok ügye. Hova vezet az R7-es út a Csallóköz számára?

Milyen nyarat vár a DAC-tól, milyen esélyekkel indul a csapat a nemzetközi kupában és az őszi bajnokságban?

Világi szerint „a szlovákiai magyar szavazónak el kell hinnie, hogy van értelme szavaznia” .

Nyolc éve dolgozom azon, hogy a két párt egyesüljön, de most úgy érzem, ez már kevés. Sokkal nagyobb a probléma, túlmutat rajtuk és a lehetőségeiken"

- állítja Világi. 

A Világi Oszkárral készült beszélgetést teljes terjedelmében holnap tekinthetik meg a ma7.sk-n, vagy elolvashatják a Magyar7 jövő heti számában.
0 HOZZÁSZÓLÁS