2019. november 17., 15:30

Tisztességes Szlovákiát! - az Összefogás mozgalom szerint ez a bársonyos forradalom mának szóló üzenete

November 17-én arra is emlékezünk, hogy a demokrácia nem magától értetődő állapot – ki kellett vívni, a mi felelősségünk pedig, hogy megtartsuk, védelmezzük - áll a párt lapunknak eljuttatott közleményében.

november 17
Fotó: Wikipedia

Harminc évvel ezelőtt a diákok utcára vonultak, mert változást, megújulást akartak. Ezzel kezdetét vette a bársonyos forradalom, melynek a csehszlovákiai magyarok is alakítói voltak.

Tisztelettel adózunk azok munkássága és bátor kiállása előtt, akiknek köszönhetően ma egy demokratikus országban élhetünk

- fogalmaz a nyilatkozat.

Harminc évvel a rendszerváltás után is sorsfordító időket élünk: egyik oldalról a szélsőséges erők, a másik oldalról pedig az országot szétlopó és elrabló, maffiamódszereket meghonosító kormányzati garnitúra veszélyezteti a demokratikus értékeket és a társadalmi igazságosságot - hangsúlyozza az Összefogás kommünikéje.

"Felelősségünk, hogy összefogjunk és megújítsuk a közéletet: mindannyian, szlovákok és magyarok, akik nemet mondunk a szélsőségességre és a politikai maffiamódszerekre.

November 17. aktuális üzenete: becsületes, élhető, tisztességes Szlovákiát akarunk!"

- zárul a párt közleménye.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.