2019. szeptember 24., 18:58

Talán már idén alátámasztják a komáromi Vág-hidat

Közös sajtótájékoztatót tartott Érsek Árpád, a Most-Híd közlekedési és építésügyi minisztere, Roman Žembera, a Szlovák Útkezelő Vállalat igazgatója és Basternák Tibor „hidas“ parlamenti képviselő szeptember 24-én délután a Vág-hídnál. Egyebek mellett megtudtuk, hogy két nap múlva zajlik majd a borítékbontás az aggasztó állapotú Vág-híd alátámasztását célzó pályázat kapcsán. Az sem kizárt, hogy az ideiglenes megoldás után, pár éven belül új hidat építenek a már 64 éves jelenlegi híd közelében.

Érsek KN-ben
Médialapozó
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Múlt héten számoltunk be arról, hogy a komáromi képviselő-testület szeptember 12-i ülésén elfogadott egy nyilatkozatot, amit a vonatkozó határozat aláírása után elküldtek a kormányhivatalba, Peter Pellegrini kormányfőnek, a közlekedésügyi minisztériumba, az illetékes járási szerveknek, a helyi rendőrparancsnokságnak, valamint a régió megyei és parlamenti képviselőinek.

Levelükben jogos aggályaiknak adtak hangot, s egyúttal hangsúlyozták,

hogy ez az észak-déli folyosó nemcsak Komárom, hanem egész Nyitra megye gazdasági fejlődését befolyásolja.

Kinyilvánították, hogy mi mindennel elégedetlenek, s kérték, hogy az illetékesek ne sokad rangú kérdésként kezeljék e problémát, biztosítsák a szükséges anyagiakat, mert a városvezetés már megtette mindazt, amit ez ügyben megtehetett. A további részletek elolvasható kapcsolódó cikkünkben.

Érsek Árpád hozzáállásáról sokat elmond, hogy a Komárom városvezetésétől kapott levelek elolvasása után végre személyesen akart meggyőződni a Vág-híd állapotáról,

ám a sajtótájékoztatóra csak a média képviselőit hívta meg, az érintett város, illetve régió polgármestereit nem.

Horváth Árpád, Gúta MKP-s polgármestere ennek ellenére jelen volt a szabadtéri találkozón. A Ma7-nek elmondta:

A Szlovák Televízió munkatársaitól értesültem a sajtótájékoztatóról, amelyre meghívást én sem kaptam. Pedig e probléma Komárom polgármesterén kívül, a forgalom-elterelés miatt a környező települések vezetőit és lakosságát is nyomasztja. Például a Gadócon élők jogos aggályaikkal már másfél évvel ezelőtt megkerestek, hiszen a házaik az út közelében állnak. Továbbá Keszegfalván van egy nagyon rossz állapotú útszakasz, s az ottani házak szintén az út közelében találhatók. Az elterelés miatt főleg a megnövekedett teherforgalom nyomasztja Gúta, Keszegfalva és Gadóc lakosságát. Nagyon várjuk a korlátozás mielőbbi feloldását. Nem hiszem, hogy a későbbiekben újabb hidat kellene építeni a jelenlegi közelében, ahelyett inkább a meglevőt kellene annyira megerősíteni, hogy bármekkora terhelést kibírjon. Egy új híd megtervezése, engedélyeztetése és felépítése akár tíz-tizenöt évig is eltarthatna, nem beszélve a mindehhez szükséges pénzeszközökről.

A Gúta irányába történő terelésen két olyan kisebb híd is található, melyekre 12 és 15 tonnás korlátozás vonatkozik.

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

A tárcavezetőtől megtudtuk:

szeptember 26-ra, csütörtökre időzítették a Vág-híd alátámasztására kiírt versenytárgyalás borítékbontását.

Azt követően kihirdetik a pályázat győztesét, s ha zökkenőmentesen zajlanak majd a történések, akkor talán már idén, de legkésőbb 2020 tavaszáig sor kerül a híd két évig tervezett alátámasztására. Az alátámasztás hozzávetőleg 1,3 millió euróba kerül majd.

Csak ezután oldják fel az idén június 26-án bevezetett forgalomkorlátozást, mely szerint a visszavonásáig, csak a 15 tonnánál könnyebb járművek hajthatnak fel a hídra. Ez az elméleti elképzelés, a gyakorlatban azonban a korlátozást – kellő ellenőrzés hiányában - több kamion, busz és teherautó figyelembe sem veszi. A miniszter szerint a rendőrség dolga lenne az ellenőrizgetés...

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Érsek miniszter szerint az sem kizárt, hogy az ideiglenes megoldás után, pár éven belül új hidat építenek a már 64 éves jelenlegi híd közelében. Ha az emlékezetünk nem csal, a legutóbbi választás előtt két kompot is igért a jelenlegi miniszter, mindkét partra egyet, Keszölcés és Vajka közé.

Az ígért elkerülőút kapcsán elhangzott, hogy annak nyomvonalát csak a napokban hagyták jóvá.

Jelenleg folyik a környezetvédelmi hatástanulmány. Azután kidolgozzák az engedélyeztetésekhez szükséges dokumentációt, s az engedélyek birtokában versenytárgyalás útján döntenek majd a kivitelező személyéről. Ez az építkezés a tervezett, Nyitra felé vezető I/64-es országhatár-Komárom-Nyitra útvonal kiépítésének részét képezi, csatlakozással az R1-es gyorsforgalmi útra. Mindezek eredménye remélhetőleg a Komárom és Nyitra közötti közlekedési helyzet javulása lesz - amennyiben elkészül.

Roman Žembera, a koordináló szerv, a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) igazgatója

cáfolta az újságírói kijelentést, hogy elhanyagolták volna e fontos stratégiai útvonalat.

Állítólag annak állapotát minden tavasszal és ősszel rendszeresen ellenőrizték, s annak szerkezete a hetes fokozatú skálán építés-technikai szempontból tavasszal még csak hármas értékelést kapott.

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Arra nem adott magyarázatot, hogy a híd állapota az eltelt fél év alatt minek a következtében romlott le oly´annyira, hogy legutóbb már hatos értékelést (kritikus állapotú) kapott.

Az SSC első embere szerint alaptalan az a vád, hogy az ügyben mindmáig akadozva tájékoztatták Komárom városvezetését. Tény, hogy a mai komáromi látogatásuk során sem tartották fontosnak azt, hogy egyeztessenek Keszegh Bélával, Komárom polgármesterével.

Érsek miniszter szerint ugyanis „nincs idejük filozofálgatni...“.

Arra a kérdésre, hogy baj esetén miként tudnának áthaladni a Vág-hídon a tűzoltók,

a miniszter azt felelte, hogy akkor majd lezárják a hidat, és átengedik őket.

A hulladékszállító teherautók közlekedése kapcsán pedig elmondta: a szemetet ideiglenesen Nagykeszire hordhatnák, illetve

a kukáskocsik kérvényezhetnék, hogy a reggel 4 és 5 óra közti kisebb forgalom idején áthajthassanak a hídon.

Hozzátette: erre vonatkozó kérelem azonban Komáromból nem érkezett.

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

A miniszter, aki nem tudja a megoldásokat

A továbbiakban szó esett a komáromi vámterületen megépülő körforgalomról, ahol hamarosan elkezdődhet a munka, illetve az eddig háttérbe szorult izsai útkereszteződésről is. Azt, hogy az utóbbi letérőnél körforgalom épül-e, vagy valamilyen más megoldást találnak, azt az útszakaszt vizsgáló közlekedési mérnökök döntik majd el. Az R7-es gyorsforgalmi út Érsekújvár felé folytatódása kapcsán Érsek miniszter kijelentette:

nem tudja, hogy az mikor lesz kész, mert a megvalósításához kormányon belüli politikai akaratra lesz szükség.

Bastrnák Tibor parlamenti képviselő hangsúlyozta, hogy ez idő tájt Komárom közelében minden I. osztályú útvonalon történik előrelépés, aminek örülni kell. A közlekedési tárca egyebek mellett Nagymegyernél az I/13-as és az I/63-as, Csilizradványon az I/13-as és a III/1394-es, Medvénél az I/13-as és a III/1404-es, valamint Izsapnál az I/13-as és a III/1407-es utak kereszteződésének felújítását tervezi.

Csak bírjuk kivárni. 

Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Érsek KN-ben
+6 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.