2019. január 19., 13:37

Sárosfa: egy vérző aranyerű munkás miatt bolydult fel a fél Csallóköz?

A Nový Čas szerint két munkás kitalációja vezetett a sárosfai felbolyduláshoz.

sarosfa-r7-3.jpg
Fotó: Érswk Árpád FB oldala

A Nový Čas írta meg, mi vezethetett ahhoz, hogy az R7-es építkezésének építésvezetője leadta a bejelentést a 112-n.

A veszélyes anyag szivárgásától és a munkások megmérgezésétől eljutottunk odáig, hogy a jelek szerint az egyik munkás aranyere váltotta ki, hogy felbolydult a fél Csallóköz.

"Az egész két munkás kitalációján alapult. Egyiküknek egy nappal korábban véres volt a széklete, de az aranyere miatt. Ott viszont azt mondták, hogy megfertőződtek valamilyen anyaggal. Ehhez hozzájött az üveges tekintetük, de azt meg a 12 órás műszak okozta. Nem tudjuk, mire ment ez ki" - olvasható a cas. sk-n az építkezésen dolgozó munkásokra hivatkozva. 

Úgy tűnik, a többi munkásnak emiatt kellett még órákat ott töltenie az építkezésen, ahol külföldiek is dolgoznak. "Két szlovák lehet a bűnös, de 40-en vagyunk, akiket ott tartottak még négytől este tízig". Fáztunk és le akartak zuhanyozni, hogy fertőtlenítsenek, de azt nem hagytuk" - mondta egy munkás.

A Nový Čas arról is írt, hogy a két munkás állítólag az internetről tudta meg, hogy ha valamilyen veszélyes anyag okoz egészségügyi problémát számukra a munkahelyen, azért kártérítést kérhetnek, és ezután a panaszaikat is ehhez igazították.

.A tűzoltók azt követően, hogy megtörtént a bejelentés a megmérgezett, végbelükből és orrukból vérző munkásokról, azonnal cselekedtek, és kivonultak.

"Ilyen súlyos gyanú esetén semmit nem mérlegelhetünk" - szögezte le Vojtech Valkovič, a Nagyszombati Kerületi Tűzoltóság vezetője.

A sárosfai önkormányzat, ahogy arról hírt adtunk, a mai napon közleményt adott ki a falu lakosságának tájékoztatására.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.