2019. szeptember 2., 08:45

Nagy nem zárja ki, hogy szerepeljen az Összefogás listáján

Nagy József korábbi környezetvédelmi miniszter, majd EP-képviselő a TASR kérdésére hivatalosan is megerősítette, a február végén esedékes parlamenti választásoknak már nem a Most-Híd listáján vág neki.

Nagy József
Fotó: TASR

Nagy úgy fogalmazott, végzetes hibának tartja, hogy nem jött létre a megegyezés az MKP és a vegyespárt között, ugyanakkor kijelentette, ez a kudarc egy új lehetőséget nyitott meg egy integráns magyar mozgalom előtt. Az egykori europarlamenti képviselő szerint a pár nappal ezelőtt zászlót bontó Összefogás küldetése igen szimpatikus, hiszen nem zárják el senki elől az együttműködés lehetőségét.

A parlamentből kimaradó magyar képviselők igencsak hiányozhatnak majd egy új kormánykoalícióból, amelyre rendkívül fontos feladatok várnak.

A korrupció ellenes harc, a jogbiztonság és a jogállam fenntartása természetesen ugyanolyan fontos a magyar választóknak – mondja Nagy – ezek mellett ugyanakkor nem hiányozhat a kisebbségi jogok védelme, illetve a régiós lemaradások kezelése sem.

Az Összefogásról úgy nyilatkozott, egyebek mellett azért is szemléli bizakodva indulásukat, mert a mozgalomnak láthatóan nincsen kijelölt vezére, civil szerveződés, amely nem függ egyetlen kormánytól vagy támogatótól sem.

Szerinte azoknak a "nem szavazóknak" is vonzóak lehetnek, akik a klasszikus pártokban korábban csalódtak.

Saját jövőjével kapcsolatban pedig arról beszélt, az Összefogás kötelékében szívesebben vágnak neki a kampánynak, jobban passzolna hozzá, mint az MKP listája, sőt, szerinte a Simon Zsolt alapította Magyar Fórum is jobban járna az Összefogás "listájával".

A volt tárcavezető szerint nincsen akkora szakadék az MKP és a Most-Híd ideológiai hátországa között, a tárgyalások sem ezen, hanem egy technikai kérdésen buktak meg. Az Összefogásnak nagy szerepe lehet abban, hogy ezeket a kétségtelenül létező, de nem túl nagy különbségeket elsimítsa, és integrálja.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.