2019. augusztus 14., 19:29

Megleckéztetjük Indiát, ha kell - jelentette ki a pakisztáni miniszterelnök

Egészen kemény szavakkal üzent Imran Hán, Pakisztán miniszterelnöke Delhinek. A muszlim ország első embere közölte, ha India fegyveres agresszióval kívánja rendezni a helyzetet, ők bizony nem riadnak vissza egy kis háborúzástól.

pakisztán
Fotó: TASR/AP

Épp a napoban foglaltuk össze az India és Pakisztán közt Kasmír hovatartozása körül kialakult konfliktusát, amely a pakisztáni miniszterelnök nyilatkozatával úgy tűnik, egy egészen új szintre lépett. A negyvenes évek vége óta nem állt a két ország ennyire közel egy nyiltsisakos háborúhoz.

Nem tudni, mi motiválta az egykori krikettjátékos, Imran Hán szavait, amikor megjegyezte, Iszlamabad minden további nélkül készen áll bevetni cssapatait, de annyi bizonyos, Delhi bizony nem fogja szó nélkül hagyni ezt az igencsak gyengén álcázott fenyegetést.

Hán elmondta, a pakisztáni hadsereg információi szerint, India "készül valamire" Kasmírban, amelyet nem fognak szó nélkül hagyni.

A térség egyre inkább háború közeli hangulatba sodródik, nem lehet jó vége, ha békülés helyett ilyen felesleges nyilatkozatokkal szítják a kedélyeket. Nem mellékesen ma ünneplik Pakisztánban a függetlenség napját, könnyen lehet, Hán nyilatkozata inkább sajátjainak, semmint Delhi vezetőinek szól.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!