Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2019. október 25., 16:19

Matovičék a KDH kegyeit keresik - lesz-e keresztény-jobboldali blokk?

Az ellenzéki OĽaNO pénteken felajánlotta a parlamenten kívüli KDH-nak, hogy induljon a listáján. A KDH-sok a helyek felét kapnák meg a jelöltlistán, Alojz Hlina, a KDH elnöke a harmadik helyen szerepelne.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Ezt Igor Matovič, az OľaNO, és Anna Záborská, a Keresztény Unió (Kresťanská Únia - KÚ) elnöke jelentette be, a két párt már korábban megegyezett, hogy közösen indulnak a választáson.

Felkínáljuk a helyek felét a KDH-nak”

- mondta Matovič, hozzátéve, hogy a KDH külön parlamenti frakciót alakíthatna a választás után, nem kellene az OľaNO-frakcióba beolvadnia. Hlina indulhatna a harmadik helyről és egyetlen jelenleg aktív politikus sem szerepelne az első két helyen.

Össze kell fognunk, hogy olyan tömörülést alakítsunk ki, amely alapvető módon képes befolyásolni a választás eredményét”

- tette hozzá Záborská, aki azt is elmondta, volt KDH-sként személyes találkozóra hívta Hlinát, hogy még az ő szombati kongresszusuk előtt találkozzanak, de választ egyelőre nem kapott.

Matovič rámutatott, hogy a 2016-os választás előtt a KDH a jelenleginél is jobban szerepelt a közvélemény-kutatásokban, de végül az sem volt elegendő, hogy bejusson a parlamentbe, és most muszáj összefogni a maffia ellen.
Nem engedheti meg magának senki, hogy a saját egója győzzön. A közérdeket és az egész ellenzék érdekeit e fölé kell helyezni”

- szögezte le az OľaNO vezetője.

Anna Záborská, a KÚ elnöke a negyedik helyet kapná a listán, ha a KDH csatlakozna.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.