2019. november 4., 18:01

Kočner ugyan tagadja a Threema valódiságát, de ügyvédje azért csak felolvas belőle

A Specializált Büntetőbíróságon, a Markíza-váltók meghamisítása ügyében folyó tárgyaláson hétfőn újra felolvasták Marian Kočner Threema-üzeneteit.

kocsner
Fotó: TASR

Ezúttal az ügyvédje, Martin Pohovej. Marian Kočnernek azonban továbbra is kétségei vannak és politikai okokat lát a felolvasásuk mögött. A bíróság visszautasítja ezt.

„Egy állítólagos kommunikációról van szó, amely egy telefonban van, amit kitudja, ki talált meg” – mondta az ex-oligarcha. Azt állítja, hogy Peter Tóth volt SIS-es, egykori újságíró Threemával kapcsolatos vallomásai eltérnek egymástól.

A vádlott azt mondta, nincs semmi kifogása a kommunikáció felolvasása ellen, ha van bennük valami, ami a váltóhamisítással kapcsolatos. „Nem értettem pontosan, az utolsó tárgyaláson miért olvasták fel a kommunikációt, amiből semmit nem tudtunk meg. Az esti hírekből derült ki számomra, hogy a parlament alelnökének leváltása miatt“ – mondta Marian Kočner

Nem érdekel a parlament alelnöke – válaszolta erre Emil Klemanič, a Speciális Büntetőbíróság szenátusának elnöke,

és hozzátette, teljesen mindegy neki, hogy leváltanak-e valakit vagy sem. „Egyetlen politikus miatt sem engedné meg a Threema-üzenetek felolvasását a tárgyalóteremben a bíróság” – hangsúlyozta.

Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze azt mondta, a Martin Glváč parlamenti alelnökkel folytatott kommunikációt azért olvasták fel, hogy alátámasszák a Threema-üzenetek valódiságát.
Martin Pohovej, a vádlott ügyvédje is kérte az üzenetek felolvasását. Védence ugyan kételkedik az üzenetek eredetiségében, a „fantazmagóriának” tartja a tartalmukat.

A Pohovej által felolvasott üzenetekből az derül ki, hogy Tóthnak soron kívüli ellenőrzésre kellett mennie a pszichiáteréhez.

„Az egyik oldalon megkérdőjelezik a kommunikációt, a másikon meg felolvassák őket“ – jegyezte meg Šanta azzal kapcsolatban, hogy az ügyvéd is felolvasta az üzeneteket.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.