2018. október 9., 13:24

Klein Otokárt támogatja az érsekújvári MKP

A Magyar Közösség Pártja sajtótájékoztatón számolt be arról, kik indulnak a párt színeiben a képviselői posztokért és hogy a párt beáll a jelenlegi polgármester Klein Otokár mögé.

img_6468.jpg

Nagy Dávid, a párt érsekújvári helyi szervezetének elnöke ismertette, pozitívan értékelik az elmúlt négy év eredményeit. Érsekújvárban sikerült megteremteni a békés együttműködést és elindulni a fejlődés útján. Ez megmutatkozott a városvezetés, ill. a városi testület munkájában is.

Az MKP a maga 6 képviselőjével az elmúlt ciklus legnépesebb pártja volt az érsekújvári városi testületben. Munkájával hozzájárult a kedvező változások kivitelezéséhez. Közös erővel sikerült felújítani több jelentős épületet és intézményt, lecserélni az évtizedek óta elhanyagolt útburkolatot és járdákat, megóvni a zöldterületet és sok egyéb fejlesztést véghez vinni.

Az elnök kiemelte, nagy hangsúlyt fektetettek a polgárokkal való, napi szintű aktív kommunikációra és az anyanyelvhasználat terén is igen kedvező változások történtek. Az a cél, hogy a városban mindenki otthon érezze magát. Az eredményeket tekintve sikeres négy évet tud maga mögött a párt, képviselői bebizonyították, hogy a szlovák-magyar politikai együttműködés lehetséges és eredményes.

Ezen eredmények alapján az MKP Érsekújvári Helyi Alapszervezete a 2018-as önkormányzati választásokon Klein Otokár független polgármesterjelöltet támogatja.

Klein Ottokár hozzászólásában elmondta, a lassan mögöttünk lévő választási időszakban sikerült összekapcsolni a szlovák és magyar koalíciót.  „Célom, hogy közösen dolgozzunk, mindig a város érdekében, fejlődését sem előtt tartva. Közösen sikerült stabilizálni a város anyagi helyzetét és választási ígéreteink 80-90 százalékát is megvalósítottuk” – vázolta Klein Otokár, majd megköszönte a Magyar Közösség Pártjának támogatását.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy azért nem indulnak-e az MKP képviselőjelöltjei koalícióban a Most-Híddal mint az előző ciklusban, mert a Híd más polgármesterjelöltet támogat Nagy Dávid elmondta, itt a nyelvhatáron a magyar közösség elemi érdeke, hogy képviselete legyen, ezért ugyanúgy mint négy éve, most is kezdeményezték az együttműködést és nem az MKP-n múlott, hogy nem jött össze. „Ennek ellenére a jelöltállítás úgy történt, hogy nem konkurálunk egymásnak” – tette hozzá Peczár Károly alelnök.

Az MKP 12 képviselőjelöltje: Peczár Károly, Kis Péter, Török József, Danczi József, Nagy Péter, Kővágó Éva, Sucharda Ferenc, Nagy Dávid, Vadkerti Viktor, Tóth Kinga, Berta Zoltán, Tóth Mihály.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.