2019. február 26., 15:49

Kiska kész együttműködni a zsarolási ügy kivizsgálása során

Andrej Kiska államfő kész együttműködni Robert Fico, a Smer-SD elnökének az állítólagos zsarolási ügyével kapcsolatban indított eljárás során. „Minden rendelkezésemre álló dokumentumot megmutatok, amelyekből világosan látszik, hogy hogyan is történt a zsarolás” – mondta Kiska.

pellegrini-kiska-fico.jpg
Fotó: TASR

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő szintén készen áll arra, hogy vallomást tegyen. „Készen állok arra, hogy ha beidéznek, vallomást tegyek, hiszen nincs mit takargatnom” – közölte Pellegrini. A Kiska és Fico közötti pengeváltást nem akarta kommentálni. Kiáll amellett, hogy ő nem volt az állítólagos zsarolás tanúja.
A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), a sajtóba került információk alapján, zsarolás bűntette miatt indított nyomozást. Ezt Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette.

A. Kiska államfő pénteken (február 22.) azt mondta, hogy Fico megzsarolta őt, mivel korábban azt üzenete neki, hogy nem nevezi őt ki alkotmánybírónak. Kiska ezenkívül azt gondolja, hogy a KTAG cég ügyvezető igazgatója ellen indított büntetőeljárás Robert Fico, a Smer-SD elnökének a bosszúja azért, mert az elnök azt üzente neki: nem nevezi ki őt az Alkotmánybíróság élére. Fico elutasította a vádakat.

Andrej Kiska államfő adóügyeivel összefüggésben büntetőeljárás indult Eduard K., a KTAG ügyvezető igazgatója ellen. Az eljárás egy 155 633 euró összegű, jogosulatlan áfa-visszaigényléssel lehet kapcsolatban. A KTAG cég fizette Kiska elnöki kampányát, majd az összeget többletköltségként számolta el, az adóhivatal azonban ezt nem hagyta jóvá. Korábban maga az államfő is betöltötte az ügyvezetői posztot. Amíg hivatalban van, nem indítható ellene eljárás.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.