Újabb főszerkesztő távozik az Új Szótól

ma7 2019. október 16., 12:24

Az Új Szó napilap ma internetes portálján jelentette be, hogy novemberig a lap eddigi főszerkesztő-helyettesét, Sidó H. Zoltánt nevezték ki főszerkesztőnek, de csak novemberig. A lapot ezután már Nyerges Csaba, a magyarországi Kisalföld korábbi főszerkesztője fogja vezetni. Az elmúlt másfél év alatt ő lesz a negyedik főszerkesztője a napilapnak.

Sidó H. Zoltán ideiglenesen Lajos P. Jánost váltja, aki 2018 májusában lett a napilap főszerkesztője, miután Szalay Zoltán távozott a posztról. Szalay akkor elmondta, nem értett egyet azzal, hogy az ujszo.com vezetője Nagy András lett, aki ebben a választási ciklusban a Most-Híd szóvivője volt. Slezákné Kovács Edit lapigazgató akkor úgy fogalmazott, Szalayval elsősorban a lap multimediális termékként való fejlesztése kapcsán különbözött a véleményük, és Szalay nem teljesítette a lapigazgató elvárasait az Új Szó főszerkesztőjeként.

Az őt váltó Lajos P. János korábban a Rudolf Chmel (Most-Híd) irányította Kormányhivatalban a kisebbségi kultúrák osztályának főosztályvezetőjeként is dolgozott, de nem egészen 17 hónap után ő is távozik a lap éléről, ahol az ideiglenes főszerkesztő után novembertől Nyerges Csaba váltja majd.

A magyarországi újságíró korábban a Kisalföld főszerkesztője volt. Lajos P. János váratlan távozásának okait a lap nem kommentálta.

0 HOZZÁSZÓLÁS