2018. május 23., 13:09

Főszerkesztőváltás az Új Szó élén: Szalay Zoltánt Lajos P. János váltja

Az Új Szó kiadója, a Duel Press, a mai nappal új főszerkesztőt nevezett ki a lap élére, Lajos P. János személyében, aki 2001 óta a lap munkatársa, 2016 decembere óta vezeti a lap belpolitikai rovatát – adta hírül az ujszo.com.

Új Szó
Médialapozó

Lajos P. János korábban a Rudolf Chmel (Most-Híd) irányította Kormányhivatalban a kisebbségi kultúrák osztályának főosztályvezetőjeként is dolgozott.  

Az eddigi főszerkesztőnek, Szalay Zoltánnak Slezákné Kovács Edit lapigazgató, a Duel Press nevében megköszönte az együttműködést.

Szalay Zoltán 2015-ben került az Új Szóhoz mint belpolitikai rovatvezető. 2016. július 1-jén nevezték ki a lap főszerkesztőjévé.

Információink szerint a döntés meglepte a szerkesztőséget és Szalay távozása után várhatóan többen is távoznak laptól.

Szalay a sme.sk-nak nyilatkozva elmondta, nem értett egyet azzal, hogy az ujszo.com vezetője Nagy András lett, aki ebben a választási ciklusban a Most-Híd szóvivője volt. Slezákné Kovács Edit a szlovák lap online portáljának úgy fogalmazott, nem egyeztek meg Szalayval elsősorban a lap multimediális termékként való fejlesztése kapcsán és Szalay nem teljesítette a lapigazgató elvárasait az Új Szó főszerkesztőjeként.

Lajos P. János
Lajos P. János

Új Szó
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Kajtár Károly Karesz 2018. 05. 23., sze - 20:01
Nem fog változni semmi, az UJ SZÓ továbbra is marad leberálbalos napilap. Gál Zsolt tovább fogja ekézni Orbán Viktort és a FIDESZ-t, szórva a hülyeségeit. Nagyon szomorú, hogy az egyetlen felvidéki napilapnak ilyen egyoldalú a beálítottsága.