2018. december 8., 10:21

Gorilla-akták: a Penta levélben kérte a hatóságoktól a hangfelvételek törlését

A Penta pénzügyi csoport azt kéri a hatóságoktól, töröljék a felvételeket, amelyeket a szlovák titkosszolgálat rögzíthetett a pozsonyi Vazovova utca egyik lakásában.

201604121117270.001a_Penta__budova.jpg

A Denník N úgy tudja, hogy a Penta levelet írt a Speciális Ügyészségnek. Az értesülésüket megerősítette Martin Danko, a csoport szóvivője is.

A beadványunk a sajtóban szereplő információkra épül, amelyek alapján illegális lehallgatásból származó felvételekről van szó. Azt kérjük, hogy az illetékes szervek a törvényekkel és az Alkotmánybíróság 2012-es, illegális lehallgatásról szóló határozatával összhangban járjanak el"

- jegyezte meg Danko.

Az Alkotmánybíróság ugyanis kimondta, a Vazovova utcában történt lehallgatás törvénytelenül zajlott. Hiába hagyta azt jóvá korábban a Pozsonyi Kerületi Bíróság a SIS kérelme alapján, az Alkotmánybíróság szerint a vonatkozó kérelem nem volt kellően megindokolva. 

"Ha olyan felvételekről van szó, amelyek ezzel a határozattal nem függnek össze, akkor beadványunk bizonyára tárgytalan" - folytatta Danko.

A Penta tehát nem tagadja, hogy a Vazovova utcában rögzített felvételek vagy a Gorilla-iratok tartalma valóban megtörtént, hanem azt követeli, hogy töröljék, mert az Alkotmánybíróság szerint törvénytelenül rögzítették.

Martin Danko szerint csak a fennálló jogi ellentmondásokra hívják fel a figyelmet, mivel nézőpontjuk szerint ezzel az üggyel minimálisan néhány napja "visszaél a média".

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.