Az SaS a Gorilla-ügy hangfelvételeinek a nyilvánosságra hozását követeli

ma7 | TASR 2018. december 05., 18:20

Az SaS azt követeli a rendőrségtől és a speciális ügyészségtől, hogy hozzák nyilvánosságra azokat a hangfelvételeket, amelyeket Marian K. vállalkozó széfjében találtak. A párt szerint így nem lehetne zsarolni a Gorilla-ügy közvetlen érintettjeit.

Fotó: TASR

„Követelésünk a Dušan Kováčik speciális ügyészbe vetett bizalmunkon alapul, ti. hogy ki akarja vizsgálni az ügynökrendszernek és a korrupciónak ezt a nem mindennapi ügyét” – közölte Richard Sulík, az SaS elnöke.

Ľubomír Galko, az SaS alelnöke szerint az eset kivizsgálása egyrészt közérdek, másrészt pedig állambiztonsági érdek, mivel az ügy érintettjei között lehetnek egykori vagy jelenlegi tisztségviselők, magas beosztású hivatalnokok és közismert vállalkozók is.

„A hangfelvétel nyilvánosságra hozásával nem lehetne a Gorilla-ügy érintettjeit zsarolni, hiszen a lefoglalt hangfelvételnek másolatai is létezhetnek” – tette hozzá Alojz Baránik parlamenti képviselő.
A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) kedden (december 4.) megerősítette, hogy a Marian K. házaiban tartott házkutatások a Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatos nyomozással függöttek össze. Tekintve, hogy a nyomozás még folyamatban van, a további lépésekről és a Gorilla-ügyről az ÚŠP egyelőre nem akart nyilatkozni.

A Denník N napilap információi szerint a rendőrök a házkutatás során egy USB-kulcsot találtak a ház széfjében, amelyen – mint kiderült - a Gorilla-ügyhöz kapcsolódó hangfelvételek vannak. Marek Gajdoš, a Gorilla-ügyet vizsgáló nyomozócsoport volt vezetője elmondta, hogy a hangfelvételeket valószínűleg nem lehet majd bizonyítékként felhasználni. Ha ezeket mégis fel lehetne használni, az nagy előrelépést jelentene a nyomozásban, mert akár vádemelést is indítványozhatnának a bizonyítékok alapján.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS