2018. október 25., 17:30

Ficót nem lepte meg Maďarič döntése

A Smer-SD képviselőit nem lepte meg Marek Maďarič azon döntése, hogy kilép a Smer-SD pártból. Ezt Robert Fico pártelnök jelentette ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Robert Fico és társasága Smer Kuciak-gyilkosság
Fotó: TASR

„Ő már régen távozott, most hivatalosan is bejelentette. Lemondott a kulturális minisztérium vezetéséről és a párt alelnöki tisztségéről is, több esetben vagy nem szavazott a kormánykoalícióval, vagy máshogy szavazott. Vártuk már ezt a hivatalos lépést. Semmilyen hatása nincsen a koalíció működésére” – jelentette ki Fico, elismételve, hogy Marek Maďarič vagy nem vett részt a parlamenti szavazásokon, vagy máshogy szavazott, mint a koalíciós képviselők. A párt elnöke köszönetet mondott Maďaričnak az együttműködésért, és minden jót kívánt neki.

A Smer-SD párt frakciójának Maďarič távozása után 48, az SNS frakciójának 15, a Most-Híd frakciójának pedig 13 tagja lesz a parlamentben. A hármas koalíció így már csak szoros többségre, 76 szavazatra támaszkodhat.

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke nem nyilatkozik azzal kapcsolatban, hogy Marek Maďarič kilép a kormánykoalícióból és a Smer-SD pártból is. Ezt a házelnök szóvivője közölte.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!