2019. május 20., 14:55

Fico szerint Ľ. Blaha Európa-párti politikus, aki élvezi a támogatását

Robert Fico, a Smer-SD elnöke hétfői sajtótájékoztatóján a támogatásáról biztosította Ľuboš Blaha (Smer-SD) parlamenti képviselőt.

blaha-lubos.jpg
Fotó: archívum
Engem az ország irányultsága érdekel. Ľuboš Blaha soha nem tett semmi olyat, ami veszélyeztette vagy károsította volna az egyértelmű külpolitikai irányt”

– jelentette ki Fico. Hozzátette: Blaha Európa-párti politikus, akinek a szóhasználata talán „színesebb vagy leleményesebb”, de ehhez minden képviselőnek joga van.

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő csütörtökön (5. 16.) bírálta Ľuboš Blahát, az európai ügyekért felelős parlamenti bizottság elnökét az egyik közösségi oldalon közzétett, EU-ellenes megnyilvánulásáért. Pellegrini szerint a képviselőnek tartózkodnia kellene az efféle megnyilvánulásoktól. A bizottsági tagok többsége pozitívan fogadta a miniszterelnök állásfoglalását. Blaha tudomásul vette a kritikát.

Pellegrini elutasította, hogy Blaha „lúzereknek” titulálja az EU vezetőit, illetve hogy olyan szervezetnek állítsa be az uniót, amely gyűlöli ezt a régiót és az itteni embereket.

„Ez túlmegy minden határon”

– figyelmeztetett a kormányfő. Egyben emlékeztetett, hogy Blahát a Smer-SD jelölte a bizottság élére, amely párt egyértelműen támogatja az európai projektet és Szlovákia uniós tagságát.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.