Fico nem őrült meg, csak úgy néz ki

Dunajszky Éva 2019. március 22., 20:01

Szlovákia leghosszabb ideig szolgáló miniszterelnökének abban igaza van, hogy az ártatlanság vélelme civilizációnk egyik pillére, amit tiszteletben kell tartani.

Fotó: TASR

Ficónak abban is igaza van, hogy a pártja négyszer is választást nyert. De senkinek sem nagyobb a felelőssége az ország mai helyzetéért, mint éppen neki. Így aztán a kommunista katolikusok istene legyen hozzá kegyelmes, mert a történelem nem lesz az, véli Arpád Soltész, a Noviny.sk portál kommentátora.

Soltész szerint Fico sajtótájékoztatójának üzenete nagyon egyértelmű:

az újságíróknak be kell fogniuk a mocskos szájukat, különben a jogászok tönkreteszik őket,

mégpedig olyan alaposan, ahogyan ezt az országot tönkretették. Nem szabad elfelejteni ugyanis, hogy a szlovák maffiaállam jellegét a jogi csürhe olyan nagyjai hozták létre, mint Vladimír Mečiar, Ivan Gašparovič, Robert Kaliňák, Štefan Harabin és nem utolsósorban Robert Fico, a jogtudományok doktora is.

Fico határozottan tagadta Kiska állítását, hogy az ország, amelynek a leghosszabb ideig a vezetője volt, maffiaállam lenne, de ugyanabban a beszédében nyíltan megfenyegette a médiát, és megfélemlítette az újságírókat. Nem mintha ez hatásos lenne, de ő képtelen másként viselkedni.

Ez Fico, az igazi, aki már nem képes a civilizált európai maszkját viselni, és szabad folyást enged a balkáni stílusnak.

Amióta Kaliňákkal együtt kirakták az asztalra a bankjegyeket, nem igazán van értelme bármit is színlelni.

De nézzük a tényeket: Fico a jogerősen elítélt adócsaló Ladislav Bašternák lakásában lakott, amíg a tulajdonos csalásai miatt a lakás az állam tulajdonába nem került. És Fico továbbra is ott lakik, hiszen most már állami lakásról van szó, nem egy csalóéról, vagyis a dolog rendben van. Pontos diagnózist persze csak a pszichiáter állíthat fel, de azt, hogy valaki őrült, egy laikus is képes megállapítani. Fico esetében azonban könnyen tévedhetünk.

Egyre inkább úgy tűnik ugyanis, mintha teljesen elveszítette volna az eszét, valójában azonban teljesen beszámítható, csak éppen iszonyatosan kétségbeesett, gyűlölködő és dühös,

véli Soltész.

Fico visszatért, hogy magát sajnáltassa

A háromhetes csend után Fico kiállt az újságírók elé, de úgy tűnik a pihenő nem volt elég a Smer elnökének. Bár az egész ország államfőválasztási lázban ég, és azt figyeli, hogyan bomlik fel a kormánykoalíció, az egyetlen dolog, ami Robert Ficót eközben érdekli az saját maga meg a csillapítatlan sérelmei, írja a Denník N napilap, amely szerint Fico a sajtótájékoztatóján több dolgot is mondott, amelyekből arra lehet következtetni, hogy képtelen felfogni, hogy amit mond, az árthat neki.

Egyetlen valóságérzettel rendelkező politikus sem fog egy évvel a Kuciak-gyilkosság után arról beszélni, hogy az újságírók szándékosan terjesztették el az olasz maffiáról szóló elméletet,

amely Troškován és Jasaňon keresztül közelkerült Ficóhoz, hogy megdöntse a kormányát. Ráadásul, ha a gyilkosság megrendelésével egy szlovák maffiózót vádolnak, aki Fico volt szomszédja, és évekig elsősorban a Fico-kormányoknak köszönhetőn végezhette az üzelmeit, írja a napilap.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS