cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. augusztus 25., 09:25

Ezekben a percekben tárgyal Donald Trump és Boris Johnson

A biarritz-i G7-es csúcs alkalmából vasárnap reggel Boris Johnson és Donald Trump is tárgyalóasztalhoz ül, hogy országaik kereskedelmi kapcsolatairól tárgyaljanak.

trump johnson
Fotó: indiatimespost.com

Boris Johnson miniszterelnök még a csúcs előtt kijelentette, a brit cégeknek túl sok akadállyal kell szembenézniük az amerikai piacokon, ezek kapcsán mindenképp szeretne tárgyalni Donald Trumppal.

Mindenképpen szeretnénk kihasználni a lehetőségeket, de ahhoz az is kell, hogy amerikai barátaink kompromisszumot kössenek, és nyissanak felénk, mert jelenleg túl sok a korlátozás.

A miniszterelnök néhány példát is felhozott, ám ezek egy része elsőre elég komikusnak hat. Johnson kifogásolta például, hogy azokat a húsos pitéket, amelyeket Izlandon simán értékesítenek, az USA-ba be sem vihetik a gyártók. Ugyanígy jártak bizonyos típusú paprikák forgalmazói, de a miniszterelnök az angol kézműves sörökre kivetett amerikai adó miatt is bosszankodott egy sort, hiszen a szigetországban hasonlóval nem kell számolnia az amerikai kézműves söröket forgalmazó kereskedőnek.

Boris Johnsonnak (...) nincs szüksége a tanácsomra, ő a megfelelő ember a feladatra

– válaszolta Trump egy Brexitet firtató újságírói kérdésre.

Az amerikai elnök a tőle megszokott vehemenciával jelentette ki, hogy egy kétoldalú gazdasági megállapodás, akár megötszörözhetné a két ország közti kereskedelmi mutatókat.

A Képviselőház demokrata elnöke, Nancy Pelosi azonnal jelezte, ha a Brexit-megállapodás miatt bukik az ír - angol békemegállapodás, a Nagypénteki egyezmény, az amerikai törvényhozás alsóháza nem fog megszavazni semmiféle kereskedelmi egyezményt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.