Budapestre látogat Salvini

ma7 2019. április 20., 14:38

A Magyar Nemzet információi szerint Budapestre látogat Matteo Salvini olasz belügyminiszter, hogy egyeztessen Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel az európai parlamenti választások előtt. Salvini célul tűzte ki, hogy egy olyan szövetséget alkosson az Európai Parlamentben, amellyel meg tudják fékezni a bevándorlást és fel tudják venni a versenyt annak pártolóival. A magyar napilap szerint a magyar miniszterelnök a határkerítésnél fogadja a politikust .

Fotó: MTI

Május 2-án érkezik Budapestre Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes, hogy találkozzon Orbán Viktorral, írja a Magyar Nemzet magyar napilap. Salvini, a lap információi szerint, a májusi EP-választások kapcsán kezdeményezett egyeztetést, hogy tárgyaljanak egy lehetséges együttműködésről az európai parlament új ciklusában.

A jobboldali, bevándorlásellenes olasz Liga párt vezetőjét a szerb határnál felhúzott határkerítésnél fogadja majd a magyar miniszterelnök a cikk szerint. Salvini már napokkal korábban bejelentette látogatását, melyet pénteken a párt hivatalos közleményben is megerősített.

A Corriere della Sera olasz napilap szerint ez azt jelenti, hogy Salvini továbbra is meg akarja győzni Orbán Viktort arról, hogy a Fidesz is csatlakozzon az új EP-pártcsaládhoz, melynek megalakulását április 8-án Milánóban jelentette be. A Népek és Nemzetek Európai Szövetségéhez az Osztrák Szabadságpárt, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés, a német AfD, a Finnek Pártja és a Dán Néppárt is csatlakozott.

Salvini elmondása szerint szövetségeseivel meg akarják menteni Európát, az európai népeket helyezve az EU kormányzásába, és le akarják váltani a brüsszeli bürokratákat, akik „elásták az európai álmot”. Hozzátette: Alternatívát képviselünk mindazokkal szemben, akik az utóbbi évtizedekben Európát vezették, az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták Pártjának kormányzása szegénységet, vitákat, biztonsági űrt teremtett.

A magyar kormányfő tavalyi Milánói látogatása után azt mondta: „Magyarországot azért támadják, mert bebizonyította, hogy a határokat meg lehet védeni. Matteo Salvini küldetése, hogy bebizonyítsa, nemcsak szárazföldön, de a tengeren is meg lehet állítani a bevándorlókat.”

0 HOZZÁSZÓLÁS